Mergi direct la conținut »
Alexandru Burghiu, director RADET: „Sunt 13,9 milioane de lei la factura către ELCEN a cărei scadență a fost depășită”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Alexandru Burghiu, director RADET: „Sunt 13,9 milioane de lei la factura către ELCEN a cărei scadență a fost depășită”

Alexandru Burghiu, director RADET: „Sunt 13,9 milioane de lei la factura către ELCEN a cărei scadență a fost depășită”

Alexandru Burghiu, administratorul special și directorul Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice, a vorbit, ieri, despre datoriile pe care le are RADET.

De Delia Chilianu,

Astăzi, vorbim de 13,9 milioane de lei la factura către ELCEN a cărei scadență a fost depășită, față de anul trecut când înregistrăm o datorie 50 de milioane de lei (…) La RADET nu se pune problema sistării furnizării agentului termic„, a mai spus Alexandru Burghiu (foto). Declarația a fost făcută la Primăria Capitalei în contextul prezentării de către Gabriela Firea a proiectelor majore ale Municipalității care au fost „blocate”, spune ea, de Guvern.

Alexandru Burghiu, director RADET, declarații la Primăria Capitalei. Foto: Vlad Chirea

Pe 24 septembrie urmează a se vota planul de reorganizare ELCEN (producătorul de agent termic – n.r.), de care depinde și reorganizarea RADET. Ce solicităm Guvernului? Cesiunea creanţelor deţinute de ANAF împotriva ELCEN. Dacă la şedinţa de pe 24 septembrie nu se adoptă planul de reorganizare, ELCEN va intra în faliment, cu consecinţe dezastruoase pentru termoficarea din Capitală„, a declarat Gabriela Firea.

În prezent, RADET are 1.300.000 de clienți.

În cadrul conferinței de astăzi, primarul Gabriela Firea a lansat atacuri dure la adresa lui Liviu Dragnea și a mai spus că retragerea lui Liviu Dragnea din fruntea PSD este benefică pentru partid .

CITEȘTE ȘI:

Dăncilă refuză invitația lui Klaus Iohannis la consultări: „Mâine plec într-o vizită oficială în Spania, cu mai mulți miniștri”

Close
Închide
  Close