Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Alexandru Darie a fost înmormântat la cimitirul Bellu din Capitală. Fosta soție a lui Ducu, distrusă de durere

Alexandru Darie a fost înmormântat la cimitirul Bellu din Capitală. Fosta soție a lui Ducu, distrusă de durere

Alexandru Darie, fiul regretatului Iurie Darie, a fost condus astăzi pe ultimul drum de toți cei care l-au iubit și l-au apreciat. Regizorul a murit la vârsta de 60 de ani, de ciroză. Acesta era internat la Spitalul Fundeni, pe secția de Terapie Intensivă când s-a stins.

De Livia Lixandru, Eli Driu (foto),

UPDATE: 15.00. Regizorul Alexandru Darie a fost înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală, după slujba religioasă ce a durat aproape o oră și a fost oficiată în prezența familiei. La înmormântare au fost prezenți mai mulți actori, printre care Oana Pellea și Marian Râlea. Fosta soție a lui Ducu Darie, Maria Miu, abia și-a putut stăpâni lacrimile, pe toată perioada slujbei de înmormântare.

Cu puțin timp înainte ca regizorul să fie înmormântat, Oana Pellea a transmis un mesaj plin de durere. „Drum bun în lumină, Ducu!”, a spus actrița.

UPDATE: 13.15 Duminică, în jurul orei 13.00, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Alexandru Darie a ajuns la biserica de la Cimitirul Bellu, acolo unde va avea loc slujba de înmormântare. Zeci de oameni s-au strâns în fața bisericii, pentru a-și lua rămas bun de la unul dintre cei mai apreciați regizori români.

Fosta soție a lui Ducu Darie (mijloc), abia și-a putut stăpâni lacrimile

Slujba de înmormântare este programată duminică, la ora 13.00, la Cimitirul Bellu.

Trupul neînsufleţit al lui Alexandru Darie fusese depus vineri seară, la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra din Bucureşti.

Oana Pellea, Andreea Esca, Emilia Popescu, Marian Râlea și mulți alți actori  s-au aflat printre cei care au venit la Teatrul Bulandra, pentru a-i aduce regizorului un ultim omagiu.

Holul Teatrului Bulandra, care duce spre Sala Liviu Ciulei, a fost pregătit cu ghivece cu flori și cu un banner cu imaginea marelui regizor Alexandru „Ducu” Darie.

Armata s-a răzgândit: familia cu opt copii poate să rămână peste iarnă în cazarma părăsită
Recomandări

Armata s-a răzgândit: familia cu opt copii poate să rămână peste iarnă în cazarma părăsită

Cei prezenți nu și-au putut stăpâni lacrimile, iar actrița Oana Pelea a fost surprinsă într-un moment cutremurător, aceasta fiind la un pas să se prăbușească de durere. Președintele Klaus Iohannis a trimis o coroană din flori, în semn de apreciere șu recunoștință pentru unul dintre cei mai iubiți regizori.

Alexandru Darie a fost diagnosticat în urmă cu trei ani cu ciroză hepatică, însă nu s-a aflat pe „nicio listă de transplant”, așa cum s-a vehiculat în presă.

A fost unul dintre cei mai apreciați regizori români

Cu spectacolul Visul unei nopți de vară, Alexandru Darie a fost invitat în 1991 de London International Festival of Theatre (LIFT), a susținut un turneu în Marea Britanie, iar „The Guardian” a apreciat: „este cea mai bună producție prezentată în Marea Britanie după Visul unei nopți de vară regizat de Peter Brook”.

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu
Recomandări

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu

Alexandru Darie a montat în Japonia Omul cel bun din Seciuan, de Bertolt Brecht, la Ghinza Season Theatre din Tokio (1996 și Macbeth, de William Shakespeare.

În 1999 a regizat la Teatrul de Comedie Iluzia comică, după Pierre Corneille  traducere în versuri de Horia Gârbea, un spectacol care a obținut numeroase premii, printre care și premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al stagiunii.

Soția lui Ducu Darie (a doua, de la dreapta la stânga), scenografa Maria Miu, alături de actorul Marian Rîlea
Soția lui Ducu Darie (a doua, de la dreapta la stânga), scenografa Maria Miu, alături de actorul Marian Rîlea

Înainte, în 1998, a montat la Teatrul Nottara, o temerară punere în scenă a piesei Viforul, o piesă istorică (considerată de mulți depășită) scrisă de Delavrancea. Însă viziunea lui regizorală a convins, ca și interpretarea de înaltă ținută a protagonistului Stelian Nistor.

În 2002, Alexandru Darie a devenit directorul prestigiosului Teatru Bulandra din București, iar în decembrie 2006 a fost ales președinte al Uniunii Teatrelor din Europa cu sediul la Paris.

Close
Închide
  Close