Mergi direct la conținut »
Alianța 2020 USR PLUS a lansat la Sibiu un manifest pentru o „Europă a viitorului”. Care sunt prioritățile, înaintea Summitului UE
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Alianța 2020 USR PLUS a lansat la Sibiu un manifest pentru o „Europă a viitorului”. Care sunt prioritățile, înaintea Summitului UE

Alianța 2020 USR PLUS a lansat la Sibiu un manifest pentru o „Europă a viitorului”. Care sunt prioritățile, înaintea Summitului UE

Alianţa 2020 USR PLUS a lansat, miercuri, la Sibiu, „Manifestul pentru Europa viitorului'', prin care a stabilit patru priorități. Dacian Cioloș și Dan Barna propus o singură Uniune Europeană de la est la vest, fără viteze diferite de integrare, și o Europă dedicată tuturor cetățenilor ei.

De Răzvan Mihalașcu,

Dacian Cioloș, președintele PLUS, a vorbit la Sibiu despre prioritățile stabilite prin manifestul Alianței 2020 USR PLUS.

„Dorim să vă prezentăm astăzi, în numele Alianţei 2020 USR PLUS, un manifest pentru Europa viitorului folosind oportunitatea evenimentului care se pregăteşte pentru mâine, Summitul European, cu prezenţa şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană. Ziua Europei este cel mai oportun moment pentru ca Alianţa 2020 USR PLUS, profund europeană, să prezinte viziunea ei despre viitorul Europei”, a precizat Dacian Cioloş, conform Agerpres.

Fostul comisar european pentru Agricultură susține că „Europa este la o răscruce, indiferent cum se va finaliza Brexitul”, motiv pentru care Alianţa 2020 USR PLUS propune patru priorităţi: „O singură Uniune, de la est la vest, o Uniune Europeană a tuturor cetăţenilor, o Europă a inovării, care îşi protejează cetăţenii”.

Cioloș este de părere că în alegerile europarlamentare din luna mai „se vor confrunta două viziuni, una care vrea întărirea UE, alta care doreşte întoarcerea Europei în trecut”.

„Europa trebuie să fie un proiect al estului şi vestului în egală măsură. (…) Europa trebuie să se transforme într-un proiect al cetăţenilor, să devină, dintr-un proiect elitist, un proiect al cetăţenilor. (…) Europa are nevoie de o întărire (…) şi are nevoie să investească în inovare. Europa trebuie să fie în măsură să îşi protejeze cetăţenii”, a mai precizat Dacian Cioloş.

Reprezentanții Alianței 2020 USR PLUS propun o „Uniune Europeană fără cercuri concentrice sau viteze diferite de integrare”

Dacian Cioloș consideră că este nevoie de introducerea unui referendum consultativ la nivel european şi să fie combătut populismul şi dezinformarea.

La rândul său, președintele USR, Dan Barna, a explicat că cele patru direcții ale Manifestului Alianței 2002 sunt foarte importante.

„Sibiul este astăzi în cea mai bună poziţie în care s-a aflat România din 2007 până astăzi pentru că acest summit este fără îndoială momentul culminant al calităţii noastre de membru al UE”, a menționat Dan Barna, miercuri, la Sibiu, într-o conferinţă de presă comună cu Dacian Cioloş.

Dan Barna crede că este nevoie de o „Europă a inovării, competitivă la nivel global”. Liderul USR susține că este nevoie de o reţea de hub-uri de inovare digitală la nivel regional în întreaga Europă.

sursă foto: Turnul Sfatului


Citește și:

VIDEO | „EU contez, EU votez”! Libertatea a găzduit prima dezbatere electorală din redacția unui ziar din România


 

Close
Închide
  Close