De Andreea Radu,

UPDATE ora 20:20: Alina Bica a fost dată în urmărire internațională după ce instanța a emis mandat european de arestare pe numele ei.

Detaliile de pe site-ul Poliței Române, acolo unde a fost publicată fotografia Alinei Bica, au fost actualizate.

Alina Bica pe site-ul Poliției Române

Fotografia Alinei Bica a fost publicată, miercuri, pe site-ul Poliției Române.
La motivul urmăririi fostei șefe a DIICOT, polițiștii au scris că aceasta are un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, potrivit Mediafax.

Alina Bica dată în urmărire (foto
site-ul Poliției Române)

Alina Bica este acuzată de săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului și a fost condamnată la 4 ani de închisoare. Bica se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executarea pedepsei închisorii.

Judecătorii ÎCCJ au respins, miercuri, ca nefondate apelurile declarate de Alina Bica și DNA și a menținut pedeapsa de 4 ani cu executare pe care o primise inițial aceasta. Decizia judecătorilor ÎCCJ este definitivă.

Alina Bica a fost eliberată din penitenciarul din Costa Rica în luna decembrie 2018, după ce a formulat contestație față de formarea completurilor de 5 judecători. Instanța supremă a decis, la acea vreme, suspendarea executării pedepsei de 4 ani de închisoare până la soluționarea dosarului (rejudecat).

Surse judiciare au precizat pentru Libertatea că ultimele informații despre Alina Bica erau că fosta șefă DIICOT se află în Costa Rica.

Fostul avocat al Alinei Bica, Laura Vicol, a anunțat, în luna iulie 2019, că fosta sa clientă nu se va întoarce în România și că urmează să solicite azil politic în altă țară, nu în Costa Rica.

Citeşte şi:

Nu IT-iștii produc cei mai mulți bani în România. Află care este cel mai profitabil domeniu

Daniel Florea vrea să mute o grădiniță cu sediu neterminat în clădirea Primăriei Sector 5! Copiii au fost plimbați și printr-o clădire de birouri

Bucureștenii, înghețați în case. Cum se descurcă oamenii fără apă caldă și căldură: „Oala de 10 litri nu mai dispare de pe aragaz”

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”
GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică
HOROSCOP

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică