De Mihai Niculescu,

Ministerul Mediului a aprobat „cota de intervenţie”, pentru animalele periculoase. În prezent, urșii pot fi doar alungați cu focuri de armă, iar jandarmii intervin de cele mai multe ori la sesizările localnicilor, pentru că legea nu permite împușcarea acestora.

Ministrul Graţiela Gavrilescu a anunţat că are în vedere elaborarea unei legi pentru amendarea oamenilor care hrănesc aceste animale sălbatice sau se apropie prea mult de ele, pentru fotografii. Însă, la acest moment, nu există un recensământ al populației de urși de la noi, arată Mediafax.

„Vă spun sincer că rămân dezamăgită şi, de multe ori, stupefiată atunci când mă uit la televizor şi văd (…) că alimentăm această tendinţă de a apropia ursul cât de mult de noi şi a ne face rău, în loc să îl lăsăm în pace, și aruncăm deşeurile produse de noi, dându-i, în felul acesta, posibilitatea ursului să coboare de la munte la şes şi de multe ori să intre în anumite oraşe care sunt chiar la șes și unde nici nu gândeau cetăţenii că vor întâlni ursul pe o cale publică sau în propria gospodărie. (…) Astăzi (luni – n.r.) deja am trimis către Monitorul Oficial publicarea celui de al doilea Ordin de intervenţie pe carnivora mare urs pentru un număr de 140 de exemplare”, a declarat Grațiela Gavrilescu, aflată în vizită la Rezervația de urşi de la Zărneşti.

Graţiela Gavrilescu a precizat că cei care vor hrăni urșii vor fi amendați.

„Oamenii care se vor mai comporta aşa vor primi amendă, nu avem ce să mai facem, o să trecem și la amenzi personale atâta timp cât încalci legea şi nu o să mai poţi să dai vina nici pe fond, nici pe custode, nici pe Guvern, pe nimeni. Dai vina pe tine că ai făcut o greșeală”, a spus ministrul.

Sursa foto: Pexels

Citeşte şi:

Turiști care hrăneau un urs, amendați de jandarmi în Argeș

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.