Angajatorii vor întocmi liste care vor fi trimise către direcțiile de sănătate publică, iar acestea se vor ocupa de planificarea vaccinării, a precizat Baciu.
„Centrele de vaccinare se vor realiza prin grija operatorului economic, într-un spaţiu adecvat, care să îndeplinească practic aceleaşi condiţii ca şi centrele de vaccinare normale. (…) Pe baza datelor primite, direcțiile de sănătate publică realizează planificarea efectivă a vaccinării ţinând cont, evident, de numărul persoanelor care îşi doresc, de dimensiunea activităţii şi de intervalul de timp necesar pentru finalizarea activităţii de vaccinare. Persoanele planificate la vaccinare vor fi anunţate prin grija angajatorilor”, a spus secretarul de stat.
Cum procedează firmele cu mai puțin de 100 de salariați
Potrivit secretarului de stat, firmele care au personal medical pot organiza acțiunea de vaccinare cu acesta. Dacă nu au suficient, va fi completat cu personal din centrele de vaccinare.
„Pentru operatorii economici care nu au personal medico-sanitar se vor constitui echipe mobile ce vor fi arondate unui centru fix de vaccinare cu vaccinul AstraZeneca. Pentru operatorii economici care au mai puţin de 100 de angajaţi, aceştia vor întocmi liste cu angajaţii care doresc să se vaccineze, le trimit către direcţiile de sănătate publică şi aceştia vor fi planificaţi la vaccinare în centrele fixe”, a mai transmis Andrei Baciu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro