Mergi direct la conținut »
Anunț privind majorarea salariului minim la 1450 de lei! Dragnea spune că măsurile promise de PSD vor intra în vigoare din februarie 2017
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Anunț privind majorarea salariului minim la 1450 de lei! Dragnea spune că măsurile promise de PSD vor intra în vigoare din februarie 2017

Anunț privind majorarea salariului minim la 1450 de lei! Dragnea spune că măsurile promise de PSD vor intra în vigoare din februarie 2017

Anunț privind majorarea salariului minim la 1450 de lei. Liviu Dragnea, liderul PSD și noul președinte al Camerei Deputaților transmite pe Facebook, în ajun de Crăciun, că în ultimele două zile a lucrat, împreună cu colegii, pentru a găsi soluții ca unele măsuri promise de PSD în campanie să fie aplicate măcar de la 1 februarie, printre acestea aflîndu-se și majorarea salariului minim pe economie.

De Valentina Postelnicu,

Liviu Dragnea spune  că, începând din această lună, angajații din Sănătate își vor primi salariile mărite cu 15%; de luna viitoare, cei din Educație, așa cum PSD a promis încă din campania electorală.

”Îmi doream să avem instalat, cât mai repede, un guvern legitim. Un guvern care să adopte primele măsuri fiscale pe care le-am prezentat în Programul de guvernare al PSD, și, apoi, în calendarul de implementare: majorarea salariului minim pe economie de la 1.250 la 1.450 lei, eliminarea contribuțiilor pentru sănătate pentru toate pensiile, reducerea prețurilor la medicamente (prin anularea HG. 800/2016 și ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative care și-au pierdut patentul), scutirea de impozitul pe venit a pensionarilor cu pensii mai mici de 2.000 lei (peste 90% dintre pensionari), relansarea și extinderea programului național de sănătate pentru Hepatita C pe baza tratamentului fără interferon, inclusiv pentru pacienții cu grad de fibroză F3, dublarea burselor studențești la 201 lei per student”, a enumerat Dragnea promisiunea PSD din campania electorală.

El precizează că unele dintre aceste măsuri fiscale ar fi trebuit adoptate înainte de 1 ianuarie.

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”
Recomandări

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”

 

”Cum nu avem încă un Guvern votat de Parlament, în ultimele două zile am lucrat, împreună cu colegii mei, pentru a găsi soluții ca aceste măsuri, atât de așteptate de români, să fie aplicate măcar de la 1 februarie. Pentru că vreau ca românii să aibă mai mulți bani în buzunare, iar tot mai mulți să facă parte din clasa de mijloc”, afirmă Dragnea.

Ce a promis PSD în campania electorală

Promisiunile PSD în campania electorală au atins de la pensii și salarii la impozite și TVA. Astfel, social-democrații spuneau că salariu minim va ajunge, cu ei la guvernare, la 1.450 de lei, în 2017, salariul mediu va fi de 3.100 de lei, iar punctul de pensie, de 1.000 de lei.

PSD a promis eliminarea impozitului pe venit, pentru pensiile mai mici sau egale cu 2.000 de lei, care în prezent e de 16%, începând cu 1 ianuarie 2017, iar pentru pensiile mai mari de 2.000 de lei acesta să scadă la 10%. CASS pentru pensionari ar urma să fie eliminat de la 1 ianuarie 2017.

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”
Recomandări

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”

 

Pensia minimă garantată urma să crească de la 400 de lei cât e în prezent la 520 de lei de la 1 martie 2017 și la 640 de lei, începând din 2018.

Social-democrații anunțau creșteri salariale până la 1.200 de euro pentru un medic rezident, 3.600 de euro pentru ATI, tichete de vacanță și subveționarea chiriilor pentru medici. În plus, PSD a promis  că va face un Spital Republican în București, până în 2020, cu peste 2.500 de paturi și cu un campus medical, pe modelul AKH din Viena. Tot până în 2020, PSD promite înființarea a opt spitale regionale. Social-democrații promit și câte un medicament gratuit pentru fiecare boală.

PSD mai spunea în campanie că nu vor mai plăti impozit pe venit, din 2018, cabinetele individuale, PFA, DDA, medicii, artiștii, scriitorii, jurnaliștii, notarii, contabilii. Cei care vor avea venituri mai mari de 24.000 de lei vor plăti impozit pe venit de 10%, începând cu 1 ianuarie 2018. De asemenea, acestia nu vor mai plăti CAS ori CASS, tot din 2018. PSD propunea TVA de 18% din 2018, și tot atunci, TVA pentru vânzarea de locuințe ar urma să fie eliminat, iar cel pentru publicitate să fie micșorat la 9%. PSD mai promitea și 850.000 de noi locuri de muncă, în patru ani.

Președintele Klaus Iohannis a amânat, joi, anunțarea premierului desemnat, după finalizarea consultărilor cu partidele parlamentare, șeful statului precizând că va veni cu propunerea de premier după Crăciun. Decizia președintelui i-a nemulțumit pe cei de la PSD, care spun că erau pregătiți ca în maxim două zile să treacă Guvernul prin Parlament, pentru a începe activitatea la Palatul Victoria.

Close
Închide
  Close