Mergi direct la conținut »
Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp! Marea Britanie introduce taxa pe zahăr! Când va intra în vigoare şi cine va plăti!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp! Marea Britanie introduce taxa pe zahăr! Când va intra în vigoare şi cine va plăti!

Ministrul britanic de Finanţe George Osbourne a anunţat, astăzi, în prezentarea bugetului pe 2016, introducerea unei taxe pe zahăr, pe care o vor plăti producătorii de băuturi dulci, informează presa de la Londra. Pentru a lăsa timp companiilor producătoare de băuturi, legea va intra în vigoare peste doi ani.

De Livia Lixandru,

Taxa se va plăti în funcţie de conţinutul de zahăr pe care îl vor conţine băuturile şi va avea doua trepte: una pentru o cantitate de 5 grame de zahăr la suta de mililitri, şi a doua, mai ridicată, pentru toate băuturile care conţin mai mult de 8 grame la sută de mililitri.

Sucurile naturale de fructe şi băuturile dulci pe baza de lapte vor fi excluse de la plata taxei. Osbourne a justificat introducerea taxei dând exemplul copiilor până la 5 ani care, în fiecare an, consumă o cantitate de zahăr egală cu greutatea lor. Ministrul a precizat, totdata, că următoarea generaţie de copii va fi formată în proportie de 70% din copii supraponderali sau obezi.

zahar_15827100

Jamie Oliver a sutinut în repetate rânduri că zaharul este foarte daunator pentru sănătatea oamenilor, numindu-l „următorul tutun”, motiv pentru care ar trebui impozitat la fel ca acesta din urmă. Alimentele pe baza de zahăr pot provoca o criză de sănătate asemanatoare cu cea cauzată de fumat, astfel ca ar trebui taxate in acelasi mod ca tutunul.

Zahărul este sigur următorul rău. Este, fără îndoială, urmatorul tutun, iar industria ar trebui să fie speriată. Si ar trebui taxat la fel ca tutunul şi ca orice altceva care poate distruge vieîi„, a declarat Jamie Oliver.

Potrivit unor estimări, britanicii consuma, în medie, 238 de linguriţe de zahăr în fiecare săptămână, de multe ori, fara sa constietizeze ca alimentele procesate sunt atat de indulcite.

Close
Închide
  Close