Mergi direct la conținut »
FOTO | Anunţul matrimonial publicat de un tânăr ofiţer român în urmă cu mai bine de 100 de ani: "Româncă frumoasă, cultă, vieaţă nepătată..."
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

FOTO | Anunţul matrimonial publicat de un tânăr ofiţer român în urmă cu mai bine de 100 de ani: „Româncă frumoasă, cultă, vieaţă nepătată…”

Mesajul a fost publicat în anul 1909, în categoria "Căsătorie" a unui ziar românesc. Tânărul ofiţer al Armatei Române a descris calitățile pe care trebuie să le aibă viitoarea soție și, totodată, a dat detalii despre starea lui financiară.

„Tiner inteligent, oficer în reservă, etate 29 ani, cu un venit fix anual de 3000 coroane, avere privată 6000 coroane şi va moşteni 10-15 mii coroane, în lipsa cunoștinței pe această cale își caută soția vieții”, scrie tânărul, potrivit descopera.ro.

Cerinţele pe care tânărul ofiţer le are sunt destul de mari: „Româncă frumoasă, cultă, vieaţă nepătată, gospodară, fără capriţuri şi pretensiuni”. De asemenea, bărbatul precizează că fata trebuie să aibă zestre: „numerar 6000 coroane, precum şi mobile pentru 4 odăi”.

Cel mai important lucru cerut de tânăr este: „cât de puţin se ştie căsni pianul, dar cu atât mai bine înverti lingura la foc”. Tânărul mai scrie că va dezvălui alesei sale cel mai mare secret al său și încheie anunțul cu un citat din Biblie: „Ce agoniseşte bărbatul, femeia se ştie cruţa”.

FOTO descopera.ro


VIDEO/ Cântăreața de muzică populară Marioara Gheorghe face lobby pentru fiul ei, aflat la „Exatlon”: „Nu-l uitați pe Costin, băiatul meu”


 

Close
Închide
  Close