De ce apartament în bloc nou?

Iată câteva motive pentru care un apartament într-un bloc nou este potrivit pentru tine:

Ai un stil de viață dinamic

Dacă nu petreci prea mult timp acasă și mai și obișnuiești să pleci frecvent în călătorii de serviciu, probabil că o unitate locativă în bloc nou ar fi cea mai bună alegere pentru tine. Asta pentru că un apartament poate rămâne nelocuit pentru o perioadă destul de lungă, fără a-ți crea bătăi de cap; o casă, pe de altă parte, necesită mai multă grijă și atenție, cu atât mai mult când proprietarii lipsesc pentru mai mult vreme – caz în care ar trebui să apelezi la ajutorul unor vecini sau prieteni pentru a o supraveghea.

Casa și grădina solicită timp și efort

Deși mulți visează să locuiască la curte pentru a se bucura de aer curat și de avantajele incontestabile ale unei grădini, adevărul este că îngrijirea unei case sau vile necesită nu doar mai mult timp, ci și un efort considerabil mai mare. Asta pentru că, pe de o parte, o locuință individuală dispune, de obicei, de o suprafață mai mare decât un apartament, fiind, deci, mai greu de curățat și întreținut (iar angajarea unei persoane care să te ajute presupune, desigur, niște costuri!). Pe de altă parte, o grădină trebuie îngrijită în mod constant, fie că este vorba de plantatul și udatul florilor și/sau legumelor, fie de tunsul periodic al ierbii. Trebuie să iei în calcul, de asemenea, că în timpul sezonului rece curtea și căile de acces trebuie curățate de zăpadă ori de câte ori este nevoie.

EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro
Recomandări
EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro

Costurile de întreținere a unui apartament sunt mai mici

Un apartament la bloc este, în general vorbind, mai bine izolat decât o casă – iar asta nu doar datorită  aplicării unui sistem termoizolant, ci și pentru că un asemenea imobil are mai puțini pereți exteriori, expuși intemperiilor (învecinându-se, în rest, cu alte locuințe). La aceasta se adaugă, desigur, și suprafața locativă mai mică, ambele aspecte contribuind la menținerea costurilor de întreținere la un nivel scăzut, mai ales pe timp de iarnă. Unitățile locative din cadrul noilor ansambluri rezidențiale sunt și mai avantajate la acest capitol, acestea beneficiind de o performanță energetică ridicată, datorită noilor standarde de dezvoltare sustenabilă. Și costurile eventualelor reparații sunt, totodată, mai mici pentru un apartament – dacă nu stai la ultimul etaj și nu găsești înțelegere din partea vecinilor, la bloc nu vei fi nevoit, spre exemplu, să te ocupi de unul singur de repararea acoperișului.

Apartament în bloc nou sau casă pe pământ? Avantaje, dezavantaje și lucruri la care să fii atent (PUBLICITATE)

Fiind mai bine izolat și având un spațiu mai redus, un apartament în bloc nou va fi mai călduros pe timpul iernii
România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice
Recomandări
România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice

Este mai ușor de protejat în fața hoților

Comparativ cu o casă, un apartament oferă și o siguranță sporită, dat fiind că ferestrele unei asemenea locuințe sunt, practic, inaccesibile (exceptând, desigur, imobilele situate la parter sau la demisol). Vei fi mult mai puțin expus eventualelor atacuri și pentru simplul fapt că faci parte dintr-o comunitate mai strânsă: hoții se pot strecura destul de ușor neobservați în curtea unei case, însă nu și într-un bloc – mai ales într-unul nou, ce dispune de sistem de interfon și, poate, chiar de servicii de pază permanentă.

Rezistența blocului este garantată de standardele de siguranță în construcții

Indiferent de tipul locuinței pe care te gândești să o cumperi, cu siguranță ești interesat și de rezistența la seisme a respectivei construcții. Din acest punct de vedere, un important avantaj al blocurilor noi este că acestea trebuie să îndeplinească o serie de condiții pentru a fi considerate sigure. Astfel, șantierele rezidențiale din România, inclusiv cele private, sunt permanent deschise controalelor efectuate de către reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), menite să asigure respectarea normelor în vigoare.

De ce casă pe pământ?

Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”
Recomandări
Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”

Iată, pe de altă parte, care ar putea fi motivele pentru achiziționarea unei case pe pământ:

Te-ai săturat de vecini

Dincolo de beneficiile oferite, traiul într-o clădire multifamilială vine la pachet și cu o serie de dezavantaje. Unul dintre acestea este numărul mare de vecini cu care ești nevoit, vrând-nevrând, să intri în contact – zilnic sau măcar periodic. Oricine își dorește să evite neplăcerile create de colocatarii blocului, care pot fi mai mult sau mai puțin „civilizați”. Acesta este, de altfel, unul dintre principalele motive pentru care, atunci când pun în balanță un apartament, fie el și în bloc nou, vs. o casă pe pământ, mulți români optează pentru cea din urmă variantă.

Vrei liniște

Nemaiavând pereți comuni cu alte apartamente, la casă ai mai multe șanse să te bucuri de liniște. Nu va mai trebui, astfel, să suporți zgomotele deranjante ale bormașinii, certurile vecinilor sau țipetele copiilor din fața blocului, atunci când vrei să te odihnești sau, pur și simplu, să te concentrezi asupra lucrului. Asta nu înseamnă, desigur, că o casă nu poate fi expusă poluării fonice – contează aici nu doar numărul, ci și „calitatea” vecinilor, dar și specificul zonei în care decizi să te muți.

Vrei intimitate

În strânsă corelație cu liniștea oferită de traiul la casă se află, desigur, și importantul avantaj al intimității: în curtea și casa ta nu va mai trebui să duci grija pereților care „au urechi” și nici a „orelor de liniște” de la bloc. Astfel, dacă vei vrea să dai o petrecere sau vei avea o lucrare de făcut în casă nu vei fi nevoit să ceri permisiunea vecinilor. În plus, copiii tăi se vor putea juca în tihnă, atât în casă, cât și în curte – chiar cu riscul de a fi, uneori, ceva mai gălăgioși.

Vrei mai mult spațiu

Pe lângă aspectele prezentate mai sus, o locuință la curte dispune, totodată, de un spațiu locativ suplimentar, ce poate fi folosit în funcție de nevoile și cerințele fiecărei familii. Casele moderne, dezvoltate în ultimii ani, au, de regulă, o suprafață utilă de cel puțin 100 de metri pătrați – ceea ce este greu de găsit într-un bloc, fie el și unul nou. Datorită acestui fapt, locuințele individuale reprezintă o alegere foarte bună pentru familiile numeroase, copiii putând avea, astfel, propria lor cameră.

Apartament în bloc nou sau casă pe pământ? Avantaje, dezavantaje și lucruri la care să fii atent (PUBLICITATE)

O casă va fi, de regulă, mai spațioasă decât un apartament, fie el în bloc vechi sau nou

În funcție de zonă, poate fi mai ieftină decât un apartament spațios în centrul orașului

Deși poate părea mai greu de crezut, o casă poate fi o opțiune mai atractivă decât un apartament la bloc inclusiv din punct de vedere financiar. Asta pentru că, în marile orașe, inclusiv în București, zonele periurbane au atras, în ultimii ani, destule dezvoltări de locuințe individuale destinate celor dornici să locuiască la curte, inclusiv pentru a scăpa de agitația orașului. În zona Capitalei, spre exemplu, o asemenea unitate locativă poate fi achiziționată și cu mai puțin de 100.000 de euro – în vreme ce un apartament în zona centrală, mai ales unul nou-construit, se va situa semnificativ peste acest prag financiar.

Prețul mediu al unui apartament cu trei camere în bloc nou în București

Dacă vrei să faci o analiză comparativă a celor două variante de locuire, cu siguranță că te interesează și componenta financiară aferentă fiecărei decizii. Potrivit datelor din piață monitorizate de Imobiliare.ro, prețul solicitat pentru un apartament nou cu trei camere ajunge, în București, la o valoare medie de 96.000 de euro. De precizat este, desigur, că o asemenea unitate locativă poate depăși cu ușurință acest nivel de preț, mai ales în zonele centrale, unde se găsesc o serie de ansambluri rezidențiale de lux.

Prețul mediu al unei case în București

Pe de altă parte, fără a lua în calcul județul Ilfov, prețul unei case nou-construite ajunge, în București, la aproximativ 125.000-130.000 de euro (chiar dacă valorile maxime atinse pe acest segment de piață sunt, în general vorbind, semnificativ mai mari decât cele de pe segmentul apartamentelor). Între bugetele aferente celor două alternative putem observa, așadar, o diferență de 30.000-35.000 de euro – sumă ce echivalează, în mare, cu valoarea de achiziție a unei garsoniere, în bloc nou sau vechi.

Cum găsești rapid casa sau apartamentul la care visezi

Indiferent la ce concluzie ai ajuns analizând dilema „apartament în bloc nou vs. casă pe pământ”,  Imobiliare.ro îți pune la dispoziție o multitudine de anunțuri atractive din ambele categorii, atât în București, cât și în alte orașe ale țării (mai mari sau mai mici). Folosind filtrele avansate de pe site sau din aplicația gratuită pentru mobil, vei putea identifica rapid ofertele care îndeplinesc cel mai bine  cerințele și nevoile tale. Adaugă, așadar, la specificațiile tale nu doar zona sau zonele care te interesează, ci și suprafața și numărul de camere dorite, intervalul de preț, etajul, perioada de construcție și altele. Nu uita de opțiunea de a selecta doar afișarea ofertelor din ansamblurile rezidențiale noi, a proprietăților ce pot fi achiziționate fără comision sau a anunțurilor care au inclusă în prezentare opțiunea Video/Foto 360. Te așteptăm, așadar, pe cel mai mare site de anunțuri imobiliare din România!

Sursă foto: Pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
FANATIK.RO
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
GSP.RO
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
FANATIK.RO
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Știrileprotv.ro
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
Unica.ro
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei
Observatornews.ro
BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli
HOROSCOP
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI