Mergi direct la conținut »
Arma care va înlocui Kalaşnikov-ul. Negocierile cu Beretta s-au încheiat
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Arma care va înlocui Kalaşnikov-ul. Negocierile cu Beretta s-au încheiat

Arma care va înlocui Kalaşnikov-ul. Negocierile cu Beretta s-au încheiat

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a anunţat că fabrica de armament de la Plopeni va începe să producă puşti de asalt Beretta ARX. Ministrul a spus că ar putea să se prezinte în Guvern cu rezultatele negocierii cu producătorul italian la următoarea şedinţă a Executivului. Beretta ARX 160 va înlocui modelul PM folosit din anii 60, care a preluat caracteristicile celebrului Kalaşnikov.

De Adrian Ilie,

„Săptămâna asta sper să intru în şedinţa de guvern şi cu încheierea negocierilor cu Beretta şi vom avea o Beretta ARX, deci vom avea o armă de asalt de ultimă generaţie pentru Armata română. Lucrurile încep să evolueze şi în zona asta”, a declarat Niculae Bădălău, citat de Agerpres.

Compania italiană de armament Beretta a lansat în 2008 modelul ARX 160, armă de asalt pentru trupele de infanterie.

Reviriment în industria de armament

Ministrul Economiei susţine că producţia de armament din România este în plin proces de relansare.

„Avem Avioane Craiova, unde vom moderniza cele 20 de aparate Şoim, pe care militarii de pe F-16 vor face antrenamente. Avem fabrica de la Făgăraş pe care o repornim, greu, dar încercăm să o repornim. Fabrica de pulberi, în momentul ăsta România face importuri de pulberi şi avem Sadu şi Cugirul, unde vom încărca atât muniţie uşoară, cât şi muniţie grea. Plus restul. Unde avem rachete – nu pot să vă vorbesc mult, pentru că iar o să spună colegii mei că încalc protocoalele de siguranţă -, dar vreau să vă spun că avem rachete pe care le exportăm în SUA şi mentenanţa la absolut tot. Avem la UMB, unde lucrăm Piranha 5; cu toate dificultăţile, va fi o maşină de luptă extrem de bună pentru teatrele de operaţiuni, care va salva multe vieţi, sunt convins, de militari”, a arătat Niculae Bădălău.

El a mai menţionat revirimentul IAR Braşov şi exporturile realizate de către IOR Bucureşti în Statele Unite. „Adică economia românească a început să conteze, a început să fie cunoscută, produsele româneşti au început să apară, totul e să fie sprijinite”, a conchis ministrul.

 

Close
Închide
  Close