Mergi direct la conținut »
Atac armat la o moschee din Norvegia. Poliția a anunțat că a fost ''tentativă de act terorist" | UPDATE
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Atac armat la o moschee din Norvegia. Poliția a anunțat că a fost ”tentativă de act terorist” | UPDATE

Atacul care a avut loc la centrul islamic al-Noor, din oraşul Oslo, Norvegia este tratat drept "o tentativă de act terorist", a anunţat duminică poliţia.

De Andreea Radu,

UPDATE: „Ancheta a arătat că atacatorul are opinii de extremă dreapta”, a declarat Rune Skjold, de la poliţia din Oslo.

Suspectul, un tânăr de 20 de ani, şi-a exprimat sprijinul pentru Vidkun Quisling (Vidkun Abraham Lauritz Jonsson Quisling care, la 9 aprilie 1940, în contextul invaziei germane a Norvegiei, a preluat cu forţa puterea printr-o lovitură de stat sprijinită de Germania nazistă – n.r.) şi are atitudini antiimigraţie, potrivit Agerpres.

În prezent, atacatorul a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor şi pentru crimă, nu şi pentru terorism. Suspectul refuză să coopereze cu autoritățile.

UPDATE: După atacul armat de la moschee, premierul norvegian Erna Solberg s-a deplasat duminică la un hotel în Baerum pentru a vizita membri ai centrului islamic Al-Noor şi ai moscheii cu acelaşi nume care se strânseseră pentru a marca festivalul musulman Eid al-Adha, potrivit dpa.


Suspectul care are în jur de 20 de ani a intrat în lăcașul de cult îmbrăcat într-o uniformă neagră, o veste anti-glonț și o cască, potrivit Digi24.ro.

Înarmat cu două puști și un pistol, el a intrat în moschee și a început să tragă. În acel moment, erau doar trei persoane în interior. O femeie de 75 de ani a fost rănită, iar atacatorul a fost imobilizat înainte de a mai fac victime.

O femeie a fost rănită (EPA)

Suspectul, un cetățean norvegian care are în jur de 20 de ani, se află în acest moment în custodia poliției.

Autoritățile au descoperit la câteva ore după atac cadavrul unei tinere, rudă a atacatorului, care este bănuit că a ucis-o, au anunțat autoritățile.

EPA
Close
Închide
  Close