MENIU CAUTĂ

Au descoperit şi distrus explozibilul stocat la ferma închiriată de Anders Behring Breivik, autorul masacrului din Norvegia

Distribuie

Agenţii au refuzat însă să dezvăluie natura şi cantitatea explozibilului găsit, potrivit mediafax.ro.”Explozibili au fost găsiţi la fermă. Am considerat că este preferabil să nu îi deplasăm şi aceştia au fost distruşi la faţa locului într-o explozie controlată”, a declarat Trine Dyngeland, o purtătoare de cuvânt a poliţiei. Behring Breivik, care a planificat atentatele de mult timp, închiriase o fermă la nord de Oslo, oficial pentru a cultiva legume.
Potrivit presei norvegiene, el a făcut însă acest lucru probabil pentru a putea achiziţiona îngrăşăminte chimice fără a genera suspiciuni, ceea ce i-a permis să fabrice bomba care a distrus sediul Guvernului vineri, povocând moartea a opt persoane.
La începutul lui mai, el a achiziţionat şase tone de îngrăşământ, potrivit Centralei de achiziţii agricole. După atentatul cu maşină-capcană, bărbatul a deschis focul asupa unei reuniuni a tineretului laburist pe insula Utoeya, la circa 40 de kilometri de Oslo, provocând moartea a 68 de persoane. În cursul audierilor, Behring Breivik, în vârstă de 32 de ani, s-a declarat angajat într-o cruciadă pentru a „salva Norvegia şi Europa occidentală de o invazie musulmană, între altele”. El a fost plasat luni în arest preventiv pentru o perioadă de opt săptămâni, care poate fi reînnoită, iar primele patru le va petrece la izolare.

Citește mai multe despre Atacurile din Norvegia și Atentat pe Libertatea.

Comentarii