Mergi direct la conținut »
Autoturismele parcate pe trotuar ar putea fi ridicate de Poliţie. Un deputat USR anunţă un proiect de lege, pentru a corecta vidul legislativ
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Autoturismele parcate pe trotuar ar putea fi ridicate de Poliţie. Un deputat USR anunţă un proiect de lege, pentru a corecta vidul legislativ

Autoturismele parcate pe trotuar ar putea fi ridicate de Poliţie. Un deputat USR anunţă un proiect de lege, pentru a corecta vidul legislativ

Deputatul USR Cătălin Drulă vrea să iniţiaze un proiect de lege prin care şi maşinile parcate pe trotuar să fie ridicate de Poliţie, pentru parcare ilegală. Este vorba despre maşinile care sunt urcate în totalitate pe trotuare, deputatul USR precizând că, în acest moment, există un vid legislativ în acest context.

Parlamentarul a anunţat că luni va depune o inițiativă legislativă care să corecteze articolul din Codul Rutier referitor la ridicarea mașinilor parcate ilegal.

„Așa cum este formulat acum, pot fi ridicate doar mașinile parcate ilegal pe carosabil. Ceea ce înseamnă că dacă o mașină este în totalitate urcată pe trotuar Poliția nu poate decât să aștepte ca proprietarul să o mute de acolo”, a scris deputatul, pe Facebook.

Drulă, care este membru în comisia de Transporturi, mai spune că, în prezent, nu există posibilitatea legală ca într-un caz de urgență să poată fi ridicată o mașină parcată ilegal pe trotuar.

„Spre exemplu, dacă intrarea într-un spital sau într-o grădiniță sunt blocate de o mașină astfel parcată. Sau dacă trotuarul este complet blocat și pietonii (de ex. mame cu copii în cărucior sau persoane în vârstă cu probleme de deplasare) trebuie să meargă pe drum expunându-se pericolului. Știm cu toții astfel de situații din orașele mai mari sau mai mici ale României. Da, lipsa locurilor de parcare e o problemă uriașă. Și de fapt, mai larg, politicile de mobilitate urbană sunt dezastruoase. Dar asta nu înseamnă că Poliția trebuie să fie legată de mâini prin lege în cazurile grave, în care prin nepăsarea unora, alții sunt chinuiți și expuși pericolului”, a arătat el.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Referitor la propunerea legislativă, Cătălin Drulă a explicat faptul că, tehnic, proiectul se referă la eliminarea sintagmei “pe partea carosabilă” din prima propoziție a art. 64 alin. (1) din OUG 195/2002 (“Codul Rutier”) care în prezent are acest conținut: “Poliția rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă.”

„Voi cere procedură de urgență către Biroul Permanent pentru că e o problemă presantă și un vid legislativ cu care se confruntă administrațiile locale așa cum reiese și din dezbaterile de zilele acestea. Aprobarea procedurii de urgență și respectiv parcursul parlamentar rapid depind de intențiile și buna-voință a actualei majorități PSD-ALDE. Orice proiect de lege poate fi ușor îngropat într-un sertar dacă se dorește acest lucru. Îmi doresc să nu se întâmple acest lucru și sper ca toți cei implicați în parcursul legislativ, indiferent de apartenența politică, să înțeleagă necesitatea acestei modificări”, a mai scris deputatul USR.

Citeşte şi: Medici inventați cu 9 dolari în reclamele pentru produse ce promit vindecare miraculoasă! Din 1.000 de suplimente alimentare care intră anual pe piață, Ministerul Sănătății a verificat publicitatea a doar 25!

Close
Închide
  Close