Mergi direct la conținut »
Aventură în Corfu: de la echitație pe plajă la plimbări cu submarinul galben (PUBLICITATE)
Ştiri Libertatea > Ştiri > Aventură în Corfu: de la echitație pe plajă la plimbări cu submarinul galben (PUBLICITATE)

Aventură în Corfu: de la echitație pe plajă la plimbări cu submarinul galben (PUBLICITATE)

Corfu este o insulă populară printre turiștii dornici de o vacanță aventuroasă. Luxuriantă, cu plaje spectaculoase, lagune azurii, plantații de măslini și orașe pline de monumente, Insula Verde din Marea Ionică poate fi oricum, însă nu și plictisitoare, iar indiferent de pasiuni sau dorințe aici vei găsi întotdeauna ceva de făcut.

Dacă ajungi în Corfu în acest sezon, iată câteva activități cu care să-ți umpli timpul în vacanță, dincolo de statul la soare sau înot în apele cristaline:

Urcă la Cape Drastis!

Partea de nord-vest a insulei Corfu este marcată prin Cape Drastis, o impresionantă formațiune stâncoasă ivită din marea azurie, unde apusurile sunt cele mai spectaculoase. Drumul până la Drastis este unul extrem de aventuros, cu poteci strâmte ce șerpuiesc pe lângă Muntele Pantokrator, urmată de o drumeție în natură. Undeva în scobitura stâncilor stă ghemuită și o plajă pietroasă cu câteva șezlonguri și un mic bar, unde te poți odihni după aventura în sălbăticie.

Echitație pe plajă în Agios Gordios

Una dintre activitățile din ce în ce mai căutate de turiști în Corfu este horse safari. Plimbarea pe cal la malul mării este aducătoare de relaxare, mai ales dacă alegi să descoperi spectaculoasa plajă cu nisip fin din Agios Gordios, frumos înconjurată de coline montane acoperite cu vegetație luxuriantă.

Plimbare cu submarinul galben în Paleokastritsa

Un bun prilej de a admira spectacolul subacvativ al insulei Corfu poate fi o plimbare cu Yellow Submarine, un vas special cu două punți, una fiind asemănătoare unui submarin, ce îți face turul celor 6 golfuri ale Paleokastritsei. Te poți îmbarca într-o astfel de croazieră din Portul Golfului Alipa, ce durează aproximativ o oră, timp în care vei putea admira bancuri de pești multicolori, arici, stele și căluți de mare. Dacă urci pe puntea superioară vei capta priveliști memorabile spre numeroasele formațiuni precum stânca cu formă de maimuță sau grotele Sfântul Nicolae și a Nimfei Naussica.

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție
Recomandări

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție

 

Scufundări în Blue Lagoon

Dacă te pasionează sporturile nautice în special snorkeling, unul dintre locurile populare unde te poți scufunda este Laguna Albastră, un mic golfuleț cu ape calme, de un turcoaz neverosimil, înconjurat de formațiuni stâncoase și cu o mică plajă sălbatică. Locul este faimos și pentru că aici s-au turnat câteva scene din celebrul film de dragoste Blue Lagoon, cu Brooke Shields și Christopher Atkins în rolurile principale. Poți ajunge aici într-o croazieră spre Insulițele Paxi și Antipaxi, ce culminează și cu o scurtă oprire la spectaculoasele Peșteri Albastre.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Petrece ca un corfiot în Taverna Tripa

O noapte tradițională pe ritm de bouzouki și spart de farfurii pe fundal, nu trebuie să lipsească de pe lista cu activități de făcut în Corfu. Te poți bucura de un party corfiot în cea mai veche travernă de pe insulă, aflată în micul sat Kinopiastes. Tripa a fost deschisă oficial în anul 1936, iar de atunci funcționează continuu, atrăgând de-a lungul timpului numeroase personalități din industria muzicii și a filmului, printre care se numără Anthony Quinn, Jimmy Carter ori Jane Fonda. Petrecerea corfiotă este întreținută de dansatorii de kerkiraikos, îmbrăcați în straie populare, iar atmosfera este una incendiară.

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Corfu – tarife de la 389 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la Casa Dei Venti, transport avion (cursa charter Blue Air), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 09.09; 16.09 si 23.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la [email protected]

Close
Închide
  Close