Cuprins:
UPDATE ora 13.26: Au apărut subiectele pe care le-au primit astăzi absolvenții de liceu care au susținut proba la alegere a profilului la psihologie.
La subiectul al treilea, cerințele au fost bazate pe un fragment din „Viața lui I. L. Caragiale”, de Șerban Cioculescu, relatează Edupedu.ro.
Mai multe detalii: BAC Psihologie 2024. Subiectele pe care le-au avut de rezolvat candidații
UPDATE ora 13.10: Subiectele de la informatică pentru Limbajul C/C++, specializarea Matematică-Informatică au fost publicate de Edupedu.ro.
Mai multe detalii: BAC Informatică 2024. Astăzi a avut loc proba scrisă la Informatică, la Bacalaureat. Subiectele primite de candidați
UPDATE ora 12.57: În spațiul public au apărut subiectele pe care le-au avut de rezolvat absolvenții de liceu care au susținut astăzi proba la anatomie.
Mai multe detalii: BAC Biologie și Anatomie 2024. Subiectele primite de absolvenții de liceu
UPDATE ora 12.25: Au apărut și subiectele primite de candidați la proba scrisă de la logică, argumentare și comunicare.
Mai multe detalii: BAC Logică 2024. Cerințele pe care au trebuit să le rezolve candidații
UPDATE ora 12.00: Proba la alegere a profilului s-a încheiat la ora 12.00. Pentru mulți dintre absolvenți, aceasta a fost ultima probă de la examenul de Bacalaureat.
UPDATE ora 10.17: Subiectele de la proba scrisă la geografie au fost publicate de Știrileprotv.ro.
La Subiectul al III-lea, candidaților li s-a cerut, printre altele, să prezinte o cauză pentru „suprafețele mari cultivate cu cereale în Câmpia de Vest” și pentru „lipsa viețuitoarelor în stratul de adâncime al apelor Mării Negre”.
Mai multe detalii: BAC Geografie 2024. Ce subiecte au primit candidații
UPDATE ora 9.50: În spațiul public au apărut subiectele primite de candidații care susțin astăzi proba scrisă la biologie. Acestea au fost publicate de Știrileprotv.ro. La subiectul al III-lea, una dintre cerințe este referitoară la țesuturine vegetale și animale.
Mai multe detalii: BAC Biologie și Anatomie 2024. Subiectele primite de absolvenții de liceu la Biologie
UPDATE ora 9.25: Proba scrisă la alegere a profilului din sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2024 a început la ora 9.00. Candidații au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor.
***
Știre inițială: Pentru examenul de astăzi, absolvenții de liceu au putut alege, în funcţie de filieră, profil şi specializare, din zece discipline posibile: biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică, argumentare şi comunicare, sociologie şi psihologie.
Pentru cei mai mulți dintre candidați, aceasta este ultima probă scrisă de la Bacalaureat 2024. Vineri, 5 iulie, este programat examenul de la limba maternă, care va fi susținut doar de absolvenții care au urmat liceul într-o limbă a minorităților naționale, notează News.ro.
Reguli pentru probele scrise de la Bac 2024
La fel ca la celelalte probe scrise, accesul candidaților în săli este permis între orele 7.30 și 8.30. Pentru a putea susține proba, aceștia trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valabil.
Ei nu pot intra în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, genți, cărți, notițe, telefoane mobile sau alte dispozitive electronice. De asemenea, este interzis ca în timpul probei, candidații să comunice între ei sau cu exteriorul sau să schimbe notițe sau alte materiale pe care le-ar putea folosi pentru rezolvarea subiectelor.
Cei prinși că nu respectă aceste reguli vor fi eliminați din examen și nu vor mai putea susține Bacalaureatul în următoarele două sesiuni.
Lucrările de la Bacalaureat 2024 se pot redacta doar folosind cerneală sau pastă de culoare albastră. Candidaților le este permis să folosească un creion negru pentru scheme și desene. De asemenea, la probele de la matematică și geografie, aceștia pot folosi instrumente de desen.
Din momentul în care s-a încheiat repartizarea subiectelor, absolvenții de liceu au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea cerințelor de examen.
Sălile de examen de la Bacalaureat 2024 sunt supravegheate audio-video.
Cum se poate promova examenul de Bacalaureat 2024
Pentru a promova examenul de Bacalaureat, candidații trebuie să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale și toate probele scrise, să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre ele, iar media notelor de la probele scrise să fie cel puțin 6.
Primele rezultate de la Bacauareat 2024 se vor afișa pe 8 iulie. Între 9 și 11 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultate finale vor fi publicate pe 12 iulie.
Calendar pentru sesiunea august de la Bacalaureat 2024
Cei care nu au promovat Bacalaureatul în sesiunea iunie-iulie, au la dispoziție o nouă sesiune de examen, în luna august, după următorul calendar:
- 15 – 22 iulie 2024: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
- 8 – 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
- 12 august 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
- 13 – 14 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
19 august 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă - 20 august 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
- 21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
- 22 august 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
- 26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00)
- 27 – 29 august 2024: Rezolvarea contestațiilor
- 30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Horea33 • 04.07.2024, 13:16
La subiectul al *III-lea, sau puteai scrie al treilea, doamna ziarista neștiutoare în ale scrierii corecte!
golgol • 04.07.2024, 08:15
Vă întreb ceva: de ce atâta școală în România dacă din videochat de exemplu câștigi mai bine ca un profesor ?De ce atâta școală în România dacă poți ajunge politician și guvernant fara prea multa școală sau cu școala făcută când ai parul alb și burta mare? Cam asta i România,un paradox de țară cu instituții doar sa fie și cu o logică care încurajează niste meserii de rang inferior iar ceea ce contează ev sa iasă banul călcând pe cadavre!De exemplu pt ce mai avem denumirea de președinte a țării dacă există bugetari cu salarii,bonusuri,pensii de 10 ori mai mari ca ale lui?pai nu i Nr 1 in stat?Ha ha ,alt paradox! Apoi daca avem partide politice înțeleg că ele sunt create pt a face binele țării prin ideologiile lor ,de ce trebuie sa le dam un procent din bugetul de stat ?Apoi daca tu ești de exemplu PSDist cum îți permiți să schimbi partidul ,adică îți schimbi ideologia peste noapte??ha ha ,alt paradox.Suntem o țară de paradoxuri și vrajeli ,de asta am ajuns aici ! Romania trezește te!