MENIU CAUTĂ
06 Sep. 2017 14:56

«Băieţelul meu suferă de cancer!» Mario are nevoie de o proteză personalizată de şold fără de care, până la vârsta de 18 ani, ar trebui să se opereze în fiecare an

Distribuie

Numai mamă să nu fii. Nimeni nu poate contesta faptul că este cel mai frumos sentiment din lume, însă atunci când copilaşul tău este diagnosticat cu o boală gravă, suferinţa şi gândurile negre îţi macină fiecare părticică din corp. De la începutul acestui an, de când a aflat că singurul ei copil este bolnav de cancer, lumea Netei Iancu s-a prăbuşit. Nu putea concepe că puiul ei, pe care l-a aşteptat să vină pe această lume mai bine de 11 ani, suferă de o boală atât de gravă.

A realizat rapid că nu-şi poate plânge de milă, că nu are încotro şi că trebuie să lupte şi să fie puternică pentru fiinţa pe care o iubeşte mai mult decât orice pe lume. Până la vârsta de 9 ani, Iancu Mario Cristian Raul a fost un copil sănătos şi rezistent şi, mai toată ziua, cu zâmbetul pe buze. Însă anul trecut, întro zi de noiembrie, băiatul a început să acuze dureri la genunchiul stâng. Mama sa a crezut că s-a lovit la şcoală şi nu a luat nici o măsură de moment. A doua zi, aceeaşi durere. După ce l-a verificat şi a văzut că n u exist ă nici o vânătaie sau zgârietură, femeia a decis să meargă, totuşi, la medicul din comună.

Considerând că, cel mai probabil, este o întindere de ligament apărută în urma unui joc, doctorul i-a prescris un unguent şi l-a trimis acasă. Aproximativ trei săptămâni, Mario nu s-a mai văitat de nimic. Când a reapărut durerea, Neta şi-a luat băiatul şi a mers cu el la spitalul din Feteşti. După radiografie, li s-a spus că puştiul are o entorsă şi i s-a prescris un alt unguent. Pentru că durerea persista, înainte de Crăciun, mama a mai făcut un drum cu băiatul la unitatea din Feteşti. Medicul i-a recomand a t să-l ungă în continuare pentru că sigur durerea va trece. Dar nu a fost aşa. Mario se plângea din ce în ce mai tare, iar pe 11 ianuarie nu a mai putut să se ridice din bancă din cauza durerii. S-au reîntors la spital şi două săptămâni au stat internaţi.

După un set de analize, medicii au spus că Mario ar avea o inflamaţie în sânge. Acela a fost momentul în care mama a hotărât să vină la Bucureşti. Pe 27 ianuarie erau la Spitalul Grigore Alexandrescu. În urma RMN-ului şi a tomografiei computerizate făcute aici au aflat că la şoldul stâng există o tumoare, iar doctorii au decis să facă o biopsie. După trei săptămâni, Neta avea să afle că singurul ei copil suferă de sarcom Ewing – o formă rară de cancer osos.

Are nevoie de 20.000 de euro

Am refuzat să cred… pur şi simplu. Am zis că este o greşeală majoră! Am mers la «Victor Babeş» şi am cerut să-mi facă şi aici biopsia. După alte trei săptămâni, când a sosit acelaşi rezultat, lumea mea s-a prăbuşit… Şi aşa a rămas. Băieţelul meu, unicul meu copil pe care l-am aşteptat atâţia ani, suferă de cancer. Şi doar când te gândeşti la acest cuvânt, te trec toţi fiorii, dar să te mai şi confrunţi cu el', spune mama lui Mario, cu glasul sugrumat. În martie s-au internat la secţia de oncologie a Spitalului Marie Curie' şi pe data de 17, băiatul a început curele de citostatice.

Investigaţiile făcute ulterior aveau să arate că o parte din şoldul băiatului este deja necrozată. Asta înseamnă că Mario are nevoie de o intervenţie chirurgicală amplă, însă, mai mult decât atât, are nevoie de o proteză specială, care costă în jur de 20.000 de euro. Cu ajutorul acesteia, băiatul de 9 anişori ar scăpa de intervenţiile chirurgicale anuale de schimbare de proteză, care ar trebui făcute până la vârsta de 18 ani.

În fiecare seară, înainte de culcare, Mario îşi spune rugăciunea. Mi se rupe sufletul în mii de bucăţi când îl văd cum se uită la iconiţă şi întreabă: «De ce, Doamne? Ce am făcut? ». Iar înaintea curelor de citostatice mă întreabă dacă şi de această dată îi va fi la fel de rău. Şi asta pentru că, atunci când intră în aplazie, îi ies afte în guriţă şi pe gât şi nu poate să bea nici apă. Este cumplit săţi vezi puiul aşa', adaugă Neta mâhnită. Pentru a putea beneficia de acea proteză performantă, care l-ar scuti de o serie lungă de intervenţii chirurgicale, Mario are nevoie de ajutorul nostru. Puteţi dona 2 euro prin SMS la numărul 8828, iar pentru sume mai mari se pot face donaţii în conturile Fundaţiei Ringier.

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii