Profită de reducerile Early Booking de până la 25% și alege un sejur individual în Balcic de la Europa Travel, ce le oferă turiștilor români o paletă complexă de produse turistice low-cost – de la sejururi individuale, cu autocarul și avionul, și până la circuite, pelerinaje sau vacanțe exotice, la tarife accesibile și servicii excelente.

Palatul Cuibul Liniștit – simbolul orașului Balcic

Regiunea Balcic a cunoscut o perioadă înfloritoare în vremea ionienilor începand cu secolul al-V-lea când au fost ridicate mai multe clădiri monumentale și băi din marmură, de la care orașul și-a primit numele de Krunoi – izvoare. Mai tarziu, după ce au fost construite temple închinate zeului Dionysos, grecii l-au nimit Dionysopolis.

Începand cu anul 1913, când a intrat sub ocupație românească, Balcic a devenit o destinație majoră pentru aristocrații veniți să se relaxeze pe plajele virgine de la Marea Neagră și să descopere orășelul cu iz regal. Fosta așezare pescărească a aparținut României pentru o perioadă de aproximativ 27 de ani. Îndrăgostită la prima vedere de Balcic, Regina Maria a României și-a petrecut ultimele veri în orășelul cu ulicioare pietruite și case văruinte în alb. Regina a poruncit ridicarea unui castel în care să se retragă în vacanțe, care astăzi este cel mai de seamă simbol al locului, pe care îl poți descoperi și tu într-o vacanță de la Europa Travel.

Andreea Antonescu a fost la nunta Andreei Bălan! Ce a anunțat înainte de ceremonie
Recomandări

Andreea Antonescu a fost la nunta Andreei Bălan! Ce a anunțat înainte de ceremonie

Ridicat la începutul anului 1920, Castelul Balcic a fost numit –  Cuibul Liniștit, devenind pentru Regina Maria cea mai iubită dintre reședințe. Impozantul palat a fost realizat sub mai multe influențe arhitecturale: romane, grecești și otomane – fiind marcat printr-un minaret tipic turcesc.

Plimbări pe faleză sau în grădina botanică

De-a lungul falezei pe care stă cocoțat Cuibul Liniștit, a fost dezvoltată o oază de relaxare, un complex de grădini botanice întinse pe 35 de ha fiind aranjate în trepte după diverse tematici grecești, marocane și exotice. Parcul găzduiește o colecție impresionantă de plante și arbuști mediteraneeni, dar și cea mai mare colecție de cactuși din Balcani.

Dacă ți-ai planificat un sejur în Balcic în sezonul estival, atunci nu trebuie să ratezi o vizită la castel și în grădina botanică, relaxarea pe plajele albe, sesiuni de snorkeling în golful turcoaz sau o escapadă gastronomică, prilej excelent să bifezi cele mai impresionante atracții ale locului, într-un sejur individual de la turoperatorul low-cost, Europa Travel.

Sursa foto: flickr.com

Oferte Speciale Sejur Balcic

Hotel Lotos 3*tarife de la 15 euro/persoana/noapte, cazare cu mic dejun, transport individual. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

„Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”. Amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu
GSP.RO

„Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”. Amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu

Horoscop 16 septembrie 2019. O zodie primește o lecție de viață importantă! Ce îi fac prietenii
HOROSCOP

Horoscop 16 septembrie 2019. O zodie primește o lecție de viață importantă! Ce îi fac prietenii