Mergi direct la conținut »
Bamboo nu avea autorizație de funcționare. Clubul a ars din temelii și în 2005
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bamboo nu avea autorizație de funcționare. Clubul a ars din temelii și în 2005

Bamboo nu avea autorizație de funcționare. Clubul a ars din temelii și în 2005

Viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat sâmbătă dimineață că Bamboo nu avea autorizație de funcționare.

„Clubul nu avea autorizație de funcționare, pentru că nu avea autorizație de construire recepționată. Au fost suspendați, dar era o suspendare scriptică, pe hârtie, pentru că Primăria nu are competențe. Când activitatea este suspendată, ANAF trebuie să confiște toate încasările pe perioada suspendării. Aveau însă un plan de acțiune la incendiu, avizat de ISU. Nu erau acte complete, ce aveam noi la primărie. Cred că clubul a funcționat cu bunăvoința autorităților locale din Sectorul 2, știu că primăria făcea tot felul de activități acolo, în trecut”, a declarat vicerprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

”Au fost amendați anul trecut, și ar fi fost amendați și anul acesta, pentru lista autorizațiilor. Nu aveau avizul ISU în totalitate, e nevoie de mult mai multe acte, cu doar planul de acțiune la incendiu”, a mai spus Popescu. El a explicat că nu a fost făcută o recepție a clădirii, după lucrările făcute anul trecut. Clubul are o capacitate de 5.000 de locuri.

Cu toate acestea, avocații clubului au dat asigurări în această dimineață că a fost respectată toată legislația în vigoare.

38 de persoane rănite

Bucureștiul s-a trezit pe 21 ianuarie cu un incendiu în clubul Bamboo. Focul a izbucnit, sâmbătă dimineață, în jurul orei 04.00, la clubul Bamboo din Capitală, în care se aflau aproximativ 300 de persoane. Potrivit ultimelor informații, 38 de persoane au fost rănite, iar una este în stare gravă.

[libgallery id=”1719402″]

La nivelul MAI s-a activat o linie telefonică, 021.206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în clubul Bamboo pot suna pentru a obţine informaţii despre persoanele transportate la spital. De asemenea, oricine deţine informaţii despre alte posibile victime este rugat să sune la numărul anunţat.

Clubul Bamboo a ars din temelii și în 2005

Bamboo nu este la prima experiență de acest gen. Clubul exclusivist din Capitală s-a transformat într-un morman de cenușă și în 2005. În seara incendiului din 2005, în casa de bani a clubului se aflau 40.000 de euro, care au ars o data cu restul clădirii. Clubul nu avea asigurare.

Close
Închide
  Close