Mergi direct la conținut »
Banca Transilvania vrea să cumpere Bancpost, după ce în 2014 a preluat și Volksbank
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri

Banca Transilvania vrea să cumpere Bancpost, după ce în 2014 a preluat și Volksbank

Banca Transilvania, una dintre cele mai mari bănci din România, vrea să preia Bancpost de la grupul elen Eurobank, finalizarea discuțiilor fiind estimată pentru sfârșitul lunii octombrie.

De Daniel Ionașcu,

”Banca Transilvania informează investitorii că negocierile privind achiziţia Bancpost continuă. Detalii privind rezultatul negocierilor vor fi comunicate după parcurgerea etapelor necesare şi obţinerea aprobărilor”, arată Banca Transilvania, într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Bancpost era pe locul nouă în România la finalul anului 2015 cu o cotă de piaţă de 3%.

Anterior, în 2014, Banca Transilvania a preluat și Volksbank România.

Se ascute lupta între bănci

Banca Transilvania are active în valoare de 53,24 miliarde lei (11,7 miliarde euro) și a ajuns a doua bancă din România ca mărime, depășind BRD, dar în urma BCR.

BRD este deținută de către grupul francez Societe Generale, în vreme ce BCR este controlată de către austriecii de la Erste.

Eurobank este la vânzare după ce băncile grecești au luat decizia de a scoate la mezat filialele din alte state, pentru a se concentra pe activitatea din țara-mamă. Principalele bănci elene au primit infuzii masive de bani în timpul salvării Greciei de la faliment.

OTP Bank a cumpărat Banca Românească

Banca maghiară OTP Bank a anunțat de curând preluarea Băncii Românești, deținută de către grupul elen National Bank of Greece.

De asemenea, și Piraeus România este este scoasă la vânzare.

Close
Închide
  Close