Mergi direct la conținut »
Bancnote false cumpărate de pe Internet. Un bărbat a fost arestat pentru că a încercat să le introducă în circulație
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bancnote false cumpărate de pe Internet. Un bărbat a fost arestat pentru că a încercat să le introducă în circulație

Bancnote false cumpărate de pe Internet. Un bărbat a fost arestat pentru că a încercat să le introducă în circulație

Peste 100 de bancnote contrafăcute în euro şi dolari au fost descoperite şi scoase din circulaţie de poliţişti, în urma unei percheziţii domiciliare desfăşurată la Odorheiu Secuiesc, un bărbat fiind reţinut în acest caz, transmite Agerpres. Bărbatul cumpărase bancnotele online.

Polițiștii din Harghita, sub supravegherea unui procuror, au efectuat o percheziție domiciliară în municipiul Odorheiu Secuiesc în urma căreia au fost descoperite şi scoase din circulaţie 116 bancnote contrafăcute (respectiv 3 bancnote de 50 de euro, 13 de 100 de euro, 13 bancnote de 200 de euro şi 87 bancnote de 100 de dolari).

Cercetările efectuate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate arată că, în cursul lunii mai 2019, un bărbat de 46 de ani din Odorheiu Secuiesc ar fi comandat, de pe un site, mai multe astfel de bancnote pe care, ulterior, le-ar fi oferit altor persoane.

„Astfel, în cursul lunii iunie, i-ar fi oferit unui bărbat, de 32 de ani, mai multe bancnote în euro contrafăcute, iar una dintre acestea i-ar fi fost oferită unui tânăr de 21 de ani. Tânărul ar fi încercat, luna trecută, să o plaseze angajatului unei benzinării, însă acesta a observat că este contrafăcută şi a sesizat poliţia”, se precizează într-un comunicat al IGPR.

Bărbatul de 46 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei să fie prezentat Judecătoriei Odorheiu Secuiesc, cu propunere de arestare preventivă pentru falsificare de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

Foto:
IPJ Harghita

Close
Închide
  Close