Mergi direct la conținut »
Bătrân în scaun rulant, bătut de un îngrijitor în județul Vâlcea. S-a deschis anchetă în acest caz
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bătrân în scaun rulant, bătut de un îngrijitor în județul Vâlcea. S-a deschis anchetă în acest caz

Bătrân în scaun rulant, bătut de un îngrijitor în județul Vâlcea. S-a deschis anchetă în acest caz

Un ătrân în vârstă de 83 de ani, în scaun rulant, a fost bătut de un îngrijitor de la un centru social din județul Vâlcea. Incidentul a avut loc în urmă cu o lună, dar nu a fot raportat nici de conducerea instituţiei, nici de medicul care l-a tratat pe bătrân. Directorul susţine că bătrânul imobilizat în scaun cu rotile ar fi început conflictul și îi ia apărarea subalternului.

UPDATE: 13.20. „La Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu s-a constituit astăzi, 29 august 2018, o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi omisiunea sesizării, ca urmare a informaţiilor făcute publice în mass media, prin care se relatau informaţii privitoare la faptul că, „un bătrân a fost bătut de îngrijitorul centrului de îngrijire Lădeşti-Vâlcea”. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia publică”, potrivit Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Bărbatul în scaun rulant a povestit cu lux de amănunte agresiunea. „S-a pus cu pumnii pe mine şi mi-a dat cu coada măturii în cap. A luat mătura, am zis că se duce să ducă mătura cuiva, degeaba. S-a pus cu pumnii pe mine”,  a povestit acesta, potrivit Digi 24.

Conducerea centrului a făcut o anchetă şi a decis să nu-l concedieze pe îngrijitorul violent, ci să-l sancţioneze cu 10% din salariu, pentru o perioadă de trei luni.

Incidentul a ajuns și la urechile președintelui CJ Vâlcea. „Fără un picior. Un om care ar putea să-i fie bunic celui care l-a agresat… Oricum nu ar fi avut nicio şansă pentru a se autoapăra”, spune Nicolae Nicu, persoana care a sesizat fapta.  „Cei care răspund de activitatea de la Lădeşti vor răspunde în condiţiile legii inclusiv cu funcţia. Este regretabil şi revoltător ce s-a întâmplat acolo şi nu voi tolera în niciun fel astfel de comportamente!”,  a spus Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea.


Citește și

EXCLUSIV/ Durerea din spatele zâmbetului de comediant. Confesiunile lui Constantin Zamfirescu, alias Gogoașă. „La moartea fiicei mele, mi s-a zdruncinat credința” – VIDEO

 

Close
Închide
  Close