MENIU CAUTĂ
06 Dec. 2018 19:39

Bebelușii abandonați în Maternitatea Oradea sunt îngrijiți de asistente și de două voluntare din America. 22 de copii, părăsiți de părinți în 2018

Distribuie

Bebelușii abandonați în Maternitatea Oradea sunt îngrijiți de asistente și de două femei din America, care vin special în România pentru a le oferi atenție și dragoste micuților. 22 de nou-născuți au fost părăsiți în maternitate de mame, dar reprezentanții spitalului spun că numărul acestora este în scădere. Anii trecuți, au avut și câte 100 de copii lăsați în plata Domnului.

22 de nou-născuți au fost abandonați în 2018 la maternitatea Oradea. Perioada critică pentru cei mici este până când sunt preluați de Direcția de Protecție a Copilului și transferați în centre specializate sau în plasament maternal.

Până atunci, bebelușii sunt îngrijiți de asistente și de voluntarii unor fundații. „În acest moment avem trei cazuri sociale, 3 bebeluși abandonați. Cel care e de mai multă vreme la noi are o lună și două săptămâni, luni deja va pleca în asistență maternală, ceilalți doi vor urma în curând să plece și ei”, a spus asistentul social Adriana Pele, pentru Digi24.

„Avem două doamne care vin de dimineață și de după-masă și cu ajutorul lor avem grijă ca acești bebeluși să se simtă bine” a mai spus Adriana. Femeile care sunt impresionate de drama copilașilor și încearcă să-i ajute sunt două americance, Ashleigh și Gail, care vin tocmai din Pennsylvania. Acestea ajung în fiecare an la Oradea tocmai pentru a îngriji micuții.

Sunt aici cu fundația My Brother`s Keeper și îi ajut pe copii, îi spăl, le schimb hainele și îi iubesc. Vin aici la Oradea de mai bine 9 ani. De obicei stăm două săptămâni şi venim zilnic”, a spuse Gail Keller.

Lucrez cu bebelușii, am grijă de ei, le ofer iubire și mă asigur că au tot ce le trebuie. Mereu am iubit copiii și m-am gândit că asta ar fi o modalitate să-mi extind orizonturile și să ies din zona de confort”, a povestit și Ashleigh Ellindwood.

Bebelușii abandonați sunt ținuți în unitatea medicală până când Direcția de Protecție a Copilului îi transferă într-un centru de plasament sau la un asistent maternal.


Citește și: REPORTAJ/ O artistă a transformat dorul de copilărie într-o afacere de succes. Viorica Șerbănoiu pictează globuri cu suflet (FOTO)


 

Comentarii