MENIU CAUTĂ
14 Iun. 2018 15:25

Patriarhia respinge acuzația că nu susține campania de vaccinare: ”Vocile celor care se opun vehement vaccinării nu reprezintă poziția echilibrată a BOR”

Distribuie

Acuzația că Biserica Ortodoxă Română nu susține campania de vaccinare este falsă, iar această mențiune într-un document al a Ministerului Educației este ”totalmente eronată” și inexplicabilă, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, pentru stiricurate.ro. Aceeași opinie este împărtășită și de preoții din București. Toți au copii, nepoți, le-au făcut vaccinurile și cred cu tărie că vaccinarea te ferește de boli grave. Nu există însă, o explicație, față de apariția acestor susțineri ale oficialilor Ministrului Educației.

Vasile Bănescu a explicat pe larg, pentru stiricurate.ro, care este opinia Bisericii Ortodoxe Române legată de vaccinare, iar aceasta nu are niciun fel de legătură cu susținerile Ministerului Educației.

Mențiunea din documentul publicat pe site-ul Ministerului Educației Naționale referitoare la așa-zisa poziție potrivnică a Bisericii Ortodoxe Române față de vaccinare, este totalmente eronată. Sper că nu și rău intenționată, dar oricum inexplicabilă deocamdată. Cei care au introdus o asemenea mențiune au datoria morală și deontologică să o justifice în mod limpede, cu argumente care să se refere strict la poziția oficială a instituției Patriarhiei Române, nu la pozițiile conjuncturale ale unor persoane care nu reprezintă punctul de vedere oficial și firesc nuanțat al Bisericii Ortodoxe Române. Aceste persoane care au formulat public rezerve față de folosirea unor vaccinuri, și-au întemeiat probabil poziția pe realitatea incontestabilă a unor cazuri nefericite, victime ale efectelor secundare administrării acestora. Acest fapt nu îndreptățește însă acuzarea instituției Bisericii, instituție care ea însăși respectă și cultivă dreptul fundamental la liberă exprimare.

Patriarhia Romana s-a exprimat în repetate rânduri că nu se opune vaccinării! Există comunicate oficiale recurente în acest sens. Mesajul oficial al BOR a îndemnat și îndeamnă constant la adoptarea unei atitudini raționale, la necesara și atenta informare a părinților, care au ei înșiși această datorie, la un dialog permanent al acestora cu medicii, dar, foarte important, și la oferirea din partea autorităților a tuturor informațiilor referitoare la riscurile derivate din efectele secundare ale unor vaccinuri și la asumarea de către aceste autorități și de către firmele producătoare a consecințelor nefericite ce pot apărea uneori în urma administrării anumitor vaccinuri.

Deloc în ultimul rând, există, de asemenea, și elementul fundamental al respectării libertății de conștiință a fiecărui om, drept absolut inalienabil.

Vocile particulare ale celor care se opun vehement vaccinării nu reprezintă poziția echilibrată a Patriarhiei Romane care s-a exprimat mereu favorabil și cu maxim discernământ față de vaccinarea în scop profilactic!

În ultimă instanță decizia este și trebuie să rămână a părinților, dar a unor părinți bine informați. Foarte bine informați!' a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

Preoții și-au vaccinat copiii și nepoții

Mai mulți preoți din București susțin vaccinarea și spun că și-au imunizat copiii, pentru că vaccinurile 'au rol pozitiv' și 'previn boli'. Citește pe stiricurate.ro ce spun despre vaccinare preotul Vladimir Lapte, de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, preotul paroh Vasile Streaţă, de la Biserica „Sfântul Nicolae', Giuleşti-Sârbi și preotul paroh doctor Ştefan Buchiu, de la Biserica Adormirea Maicii Domnului.


ANALIZĂ | Românii au dat peste 15 miliarde de lei pe servicii de telecomunicații. Topul furnizorilor de telefonie, cablu și internet 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii