MENIU CAUTĂ

Boala bizară de care suferă o femeie. Nu mai poate auzi bărbații. S-a întâmplat peste noapte

Distribuie

O femeie din China a descoperit că nu mai poate auzi după ce s-a dat jos din pat, într-una din zilele trecute. Femeia a crezut inițial că și-a pierdut auzul și a mers de urgență la spital, dar acolo a descoperit că nu putea să audă vocile bărbaților, dar le auzea pe cele ale femeilor. Specialiștii cred că afecțiunea este extrem de rară și apare la unul din 13.000 de pacienți, dar cauza declanșării acesteia nu este clară. Pacienta nu poate auzi sunetele de frecvență mai joasă, dar poate auzi frecvențele mai înalte. Femeia a primit tratament de urgență și medicii speră să-și recupereze în totalitate auzul, relatează dailymail.co.uk.

Femeia se numește Chen și este din provincia Xiamen, de pe coasta de est a Chinei. Când s-a trezit de dimineață, și-a dat seama că nu poate auzi vocea prietenului ei. La spital însă a auzit-o pe doctorița ORL vorbindu-i, dar nu a reușit să-l audă pe un alt medic bărbat.

Medicii au încercat să afle cauza simptomelor ciudate, care sunt total opuse pierderilor comune ale auzului. Dr Lin Xiaoqing, medic ORL la Spitalul Qianpu, a consultat-o și i-a prescris un tratament, considerând că simptomele ar fi putut fi declanșate de la stres. Nu este exclus însă și factorul genetic. Afecțiunea este însă greu de diagnosticat. Pacienta a relatat că a muncit mult peste program în ultima perioadă, a fost extrem de stresată și nu s-a odihnit suficient. În seara de dinaintea declanșării afecțiunii avea greață și auzea un sunet ciudat în urechi, dar a crezut că după ce se va odihni se va simți mai bine.

Sursa foto: AsiaWire


Citește și: VIDEO/ Mărturisiri tulburătoare despre ultimele zile din viața lui Șerban Ionescu: ”Am putut comunica chiar și atunci când nu mai putea articula, ci doar gesticula”


 

Citește mai multe despre boala pe Libertatea.

Comentarii