MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Bucureștiul va fi primul oraș din centrul și estul Europei în care Uber va lansa un serviciu de transport cu mașini 100% electrice

Distribuie

Uber va lansa serviciul UberGREEN din ianuarie 2018 în București, capitala României urmând să fie primul oraș din centrul și estul Europei în care serviciul de transport va lansa curse cu mașini 100% electrice, potrivit companiei.

În acest moment astfel de curse cu mașini electrice sunt oferite în orașe precum Paris sau Lisabona. Anunțul a fost făcut de către Pierre-Dimitri Gore-Coty, șeful diviziei Uber pe Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Uber oferă deja în București serviciile UberX, UberSelect și Uber Child Seat.

Orașe eco

Lansarea serviciului eco vine în contextul în care tot mai multe orașe din jurul lumii anunță planuri pentru renunțarea la mașinile diesel, foarte poluante prin emisiile de noxe.

De asemenea, tot mai mulți producători auto calcă pe urmele Tesla și anunță noi modele 100% electrice. BMW, Renault și Nissan oferă deja astfel de modele, iar mai nou și Volvo a anunțat astfel de versiuni.

De altfel, Uber și Volvo au un parteneriat în SUA pentru testarea de mașini autonome.

Scandal cu taxe și autorizații

Pe de altă parte, Uber se află în centrul mai multor scandaluri în toată lume. Taximetriștii au protestat împotriva Uber și a serviciilor similare în România, la fel ca și cei din Franța sau Spania. Aceștia reclamă că Uber nu deține licențe și autorizații, așa cum trebuie să aibă ei, nici asigurări.

Uber și-a pierdut licența de operare în Londra, iar Brazilia tocmai ce a votat o lege care cere autorizarea la autoritățile locale. Varianta inițială era, însă, mult mai dură.

Citește mai multe despre mașini electrice, noxe, poluare și uber pe Libertatea.

Comentarii