Mergi direct la conținut »
UPDATE: Cadavrele a trei bebeluși au fost găsite în podul unui bloc. Un copil i-a spus mamei că a descoperit o păpușă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

UPDATE: Cadavrele a trei bebeluși au fost găsite în podul unui bloc. Un copil i-a spus mamei că a descoperit o păpușă

Cadavrele a trei bebeluși au fost găsite joi seară în podul unui bloc din Bistrița Bârgăului.

UPDATE 17:00: Polițiștii și procurorii criminaliști au început anchete în comuna Bistrița-Bârgăului, după ce în podul unui bloc au fost descoperite cadavrele a trei bebeluși.

Îngroziți, locatarii blocului în care a fost făcută descoperirea șocantă susțin că în imobil locuiau femei în vârstă, iar niciuna dintre ele nu era gravidă. Halucinant este că trupurile pruncilor au fost văzute de un copil care i-a spus mamei că a găsit „o păpușă”

„Nu ne putem da seama. În ultimii ani nu a locuit nimeni aici care să fi fost gravidă. Toate suntem femei în vârstă, femei cu familie. Noi un am văzut nicio femeie să fi fost gravidă pe aici”, a declarat o localnică, pentru Mediafax.ro.

Alarma a fost dată de o femeie care locuiește la parter. Ea a fost cea care a urcat în pod, alături de copilul ei, în vârstă de 12 ani, ca să facă ordine, înainte de a duce rufele la uscat. La un moment dat, copilul a spus că a găsit o păpușă. Femeia a realizat că era vorba, de fapt, despre un bebeluș. După ce a dat la o parte cârpele cu care era acoperit, a mai găsit încă un bebeluș mort. Speriată, femeia a anunțat Poliția.

Anchetatorii au descoperit în pod și al treilea trup și mai multe obiecte de lenjerie pătate cu sânge. Potrivit sursei citate, doi dintre copii au fost ascunși în saci de rafie, iar al treilea era învelit într-un palton vechi.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

„I-am văzut şi eu pe copii. La starea în care erau, se zicea că sunt de vreo patru sau cinci. Par să fie nou-născuţi toţi trei copilaşii”, a spus o locatară.

Cadavrele celor trei bebeluși au fost ridicate de Serviciul Județean de Medicină Legală Bistrița, iar podul blocului a fost sigilat. Procurorii așteaptă rezultatele necropsiei care va stabili din ce cauză au murit bebelușii.


Descoperirea a fost făcută ieri, în podul unui bloc din apropiere de gara din Bistrița-Bârgăului. Doi dintre copii sunt gemeni și au murit la scurt timp după naștere, notează Bistrițeanul, iar cel de-al treilea este și el bebeluș.

„Echipa operativă a Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița Năsăud, s-a deplasat aseară (joi – n.r.) la fața locului, unde au fost identificate cadavrele a trei bebeluși. În acest caz s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a petrecut decesul copiilor”, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul IPJ.

Conform unor surse din cadrul anchetei, cadavrele bebelușilor au fost descoperite de o femeie care a urcat în pod pentru curățenie.

Localnicii au declarat că bebelușii erau morți de mai mult timp și că erau ascunși în cârpe și saci de plastic.

Sursa foto: bistriteanul.ro

Close
Închide
  Close