MENIU CAUTĂ

Călugăr budist condamnat la 114 ani de închisoare pentru fraudă și spălare de bani

Distribuie

Un călugăr budist care a devenit celebru pentru stilul de viață luxos pe care îl ducea, a fost condamnat la 114 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru fraudă, spălare de bani şi infracţiuni cibernetice, transmite Reuters.

Wirapol Sukphol, cunoscut sub numele său monastic Luang Pu Nenkham, a fost exclus în 2013 din rândul călugărilor budiști tibetani, după ce a apărut într-o filmare pe YouTube la bordul unui avion privat de lux, alături de o grămadă de bani.

Stilul său de viață contravine cu principiile călugărilor budiști. De asemenea, bărbatul a fost acuzat între altele și de relaţii sexuale cu o minoră.


Joi, un tribunal din Bangkok l-a condamnat pe Wirapol la 114 ani în închisoare, deşi va executa numai 20 de ani întrucât legea thailandeză prevede că aceasta este maximum pentru cineva găsit vinovat de multiple capete de acuzare ale aceleiaşi infracţiuni.

„El a comis fraudă susţinând că are o putere specială pentru a ademeni oameni şi a cumpărat, de asemenea, numeroase maşini de lux, ceea ce este considerat infracţiune de spălare de bani”, a declarat un funcţionar al Departamentului pentru litigii speciale, citat de Reuters.

Wirapol este de asemenea acuzat de molestare şi răpire a unor minori. Un verdict în acest caz este aşteptat în luna octombrie.

Cazul face parte dintr-o serie de scandaluri legate de bani şi sex care afectează clerul budist din Thailanda în ultimii ani şi care evidenţiază necesitatea unor reforme la nivelul instituţiilor religioase


Citește și: FOTO | Maria Grapini, către românii din diaspora: „Fără certificat de prost nu puteţi participa la miting”


 

Citește mai multe despre frauda pe Libertatea.

Comentarii