Acolo, 500 de persoane sunt aşteptate să se imunizeze împotriva COVID, transmite Digi24. Este vorba nu numai de angajaţi HORECA, ci și de familiile lor.
Potrivit sursei citate, toţi angajaţii sunt imunizaţi cu doze de vaccin Pfizer, fiind dorinţa reprezentanţilor din HORECA.
Listele cu angajaţii care vor să se imunizeze anti-COVID sunt realizate de angajator, care le transmite apoi către DSP Bucureşti, pentru a pune la dispoziţie dozele necesare, a declarat pentru Libertatea, colonelul Alina Moisoi, șef serviciu informații publice la IGSU și unul dintre responsabilii de comunicare din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea. Punctul de vaccinare va fi deschis până miercuri.
Spitalul Universitar anunţă că angajații din HORECA sunt vaccinați într-un spațiu special amenajat și sunt imunizate 30 de persoane pe oră.
Campania de imunizare dedicată lucrătorilor din hoteluri, restaurante, baruri și firme de catering a fost anunțată încă de săptămâna trecută.
Vineri, 23 aprilie, secretarul de stat în ministerul sănătății, Andrei Baciu, anunţa că o echipă mobilă de la Spitalul Universitar se va deplasa la centrul amenajat de la Hanul lui Manuc pentru imunizarea angajaţilor din HORECA.
„Luni mai este un eveniment nou pentru angajaţii din domeniul restaurantelor şi hotelier. Va fi tot în Bucureşti, este deja o listă de 500 de persoane, se va demara activitatea şi pentru acest domeniu. Este un restaurant, Hanul lui Manuc, dacă nu mă înşel, unde se va derula această activitate de vaccinare cu echipă mobilă de la Spitalul Universitar”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, la Digi24, conform G4media.
Prin imunizarea personalului din HORECA se urmărește redeschiderea în siguranță a localurilor și salvarea acestei industrii, greu lovită de criza COVID.
În urmă cu o săptămână, premierul Cîţu anunţa că restaurantele cu tot personalul vaccinat ar putea rămâne deschise, indiferent de rata de infectare din localitate.
„Am avut discuţii şi cu restaurantele, pentru că au fost lovite, în această perioadă, cel mai mult restaurantele. Am propus – nu este o decizie luată, discutăm -, ca dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul şi să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Pot să fie deschiși cu 5% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. (…) Restaurantul în care tot personalul este vaccinat ar putea avea un statut special”, preciza Florin Cîţu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro