MENIU CAUTĂ
22 Aug. 2018 11:23

Cantitatea de brânză importată e de șapte ori mai mare decât cea autohtonă. Telemeaua românească, abandonată de români

Distribuie

Cantitatea de brânză importată de România din restul statelor membre este de șapte ori mai mare decât cea exportată. În primele cinci luni din 2018, producătorii români de brânzeturi au vândut cu 22 la sută mai puține produse față de perioadă similară a anului trecut. În schimb, distribuitorii au cumpărat cu cinci la sută mai multă brânză, arată datele Comisiei Europene, prezentate de economica.net.

Importurile de brânză din restul statelor europene a depășit pragul de 29.000 de tone, în creștere cu cinci la sută față de aceeași perioadă a anului trecut. În schimb, producătorii s-au limitat la aproape 3.900 de tone de brânzeturi exportate, cu 22 la sută mai puțin decât în primele cinci luni ale lui 2017.

În iunie, „Telemeaua de Sibiu” a devenit produs protejat la nivel naţional, astfel că va putea fi comercializată doar de către producătorii din județul Sibiu. Produsele realizate în județul în cauză vor avea un logo specific care garantează originea.

Vezi care este singura brânză românească protejată la nivel mondial după o luptă cu Grecia.


Citește și Deputații s-au plimbat de peste un milion de lei în șase luni. Au fost să vadă cum merge dezvoltarea economică în Madagascar și cum sărbătoresc spaniolii Sânzienele


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Maria Ciobanu e conștientă că i s-a degradat vocea. „Ăsta e cursul vieții”
Comentarii