De Mihai Niculescu,

Pacienții care le primesc gratis, prin Casa de Asigurări de Sănătate, le vând la prețuri infime traficanților, iar de aici ajung înapoi pe rafturile farmaciilor, ca să fie decontate a doua oară, sau direct la alte persoane care au nevoie de ele. 

Rețeaua acționează în România, dar produsele traficate ajung nu numai pe rafturile farmaciilor de la noi, dar și în Europa, scriu jurnaliștii de la inclusiv.ro. 

Medicamentele ar putea fi monitorizate pe baza unui cod de bare unic, dar Agenția Națională a Medicamentului nu o face. Caracatița medicamentelor vândute la negru cuprinde multe din județele țării iar din grupare fac parte nu numai medicii ori farmaciști, ci și anumiți practicanți de sporturi de contact, foarte violenți care seamănă teroare în jurul lor, potrivit jurnalistului Victor Ilie. În unele cazuri, apelează la violență pentru a nu-și plăti victimele. 

Este cazul unui bolnav care a fost tâlhărit în parcarea Carrefour Orhideea de traficantul care nu a mai vrut să-l plătească. Un bărbat i-a sărit în ajutor și l-a urmărit pe tâlhar, care a abandonat prada. Binefăcătorul i-a povestit întâmplarea și fostului ministru al sănătății, Vlad Voiculescu.

Mai multe despre traficanții de medicamente scumpe, pe inclusiv.ro.

Citeşte şi:

Polițist din Brașov rezumă situația din România: „Hoții de buzunare pe care-i coboram acum 20 de ani din autobuze au ajuns ”dezvoltatori imobiliari” și politicieni și râd de noi!”

Ultimele zile din viaţa Mihaelei Miloiu, fata traficată și omorâtă la Lausanne! ”Cum a putut ea să moară în atâta indiferență?”

Opt familii din București speră ca primăria să nu le dea afară din casa abandonată din Sectorul 5 în care și-au făcut un cămin

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit
GSP.RO

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur