De Raluca Diaconu,

Peste 30 de pacienți de la blocurile în care s-au operat acțiuni de deratizare au ajuns la diferite unități spitalicești din oraș.

„Nouă pacienți sunt internați. Starea este staționară, iar analizele de laborator sunt în curs de îmbunătățire, normalizare. Pacienții sunt propuși spre a rămâne internați până la șase zile de la eveniment.

Nu au necesitat proceduri de terapie intensivă, sunt în curs de tratament, monitorizare, urmărire, simptomatologie digestivă”, a spus Marius Craina, director la Spitalul Județean.

Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt de la Spitalul de Copii, a explicat care este starea celor mai mici dintre pacienți: „Sunt internați 16 copii. Niciunul cu simptome. Este vorba despre copiii evacuați ieri (n.r. – luni).

Starea tuturor este bună. Nu au venit pentru internare și copii de la blocul de pe strada Vlad Voievod nr. 1, evacuat în această noapte”.

Alți pacienți au ajuns la Spitalul Municipal Timișoara. „S-au adresat zece pacienți în cursul nopții, șapte au plecat și trei au rămas. Unul dintre ei are transaminazele crescute.

Este vorba despre doi bărbați și o femeie. Cel mai probabil, doi dintre cei trei pacienți vor fi externați în cursul zilei de astăzi”, a declarat Olimpia Oprea, director Spitalul Municipal.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș au confirmat că substanța folosită la deratizarea din Timișoara este fosfura de aluminiu.

Citește ultimele informații despre cazul deceselor din Timișoara după deratizare.

Citeşte şi:

Filmul tragediei de la Timișoara | Lista celor 15 apeluri la 112

Primarul Nicolae Robu, la Adriana Nedelea LA FIX: „Primăria nu are nicio implicare”

Primarul Nicolae Robu, după tragedia de la Timișoara: ”Nu primăria a dispus deratizarea; este domeniu privat”

Poza nevăzută până acum de public: „Ponta, Dragnea, Gino, Hagi și ghidul neoficial al influențelor politice oculte din Liga 1”
GSP.RO
Poza nevăzută până acum de public: „Ponta, Dragnea, Gino, Hagi și ghidul neoficial al influențelor politice oculte din Liga 1”
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși