„Este foarte posibil să existe, (persoane care să-şi dorească ca ea să fie înlocuită n.r.), pentru că eu nu am plecat niciodată de la premisa că o persoană este de neînlocuit sau este atât de bine pregătită pentru orice domeniu încât nu poate fi vreodată luată în discuţie înlocuirea acestei persoane. Apoi am spus-o de fiecare dată că eu am primit acest mandat de la partidul care s-a gândit că aş putea face faţă unei asemenea responsabilităţi şi am spus că tot partidul este cel care îmi poate cere să părăsesc acest portofoliu, dându-mi mai mult sau mai puţin argumente. Dar, până acum, niciun coleg de-al meu nu s-a exprimat în sensul unei opţiuni ca eu să plec de la Ministerul de Interne. Nici premierul României nu s-a exprimat, am o relaţie corectă deschisă, ne cunoaştem de ani de zile cu premierul Viorica Dăncilă, consider că este un om corect şi niciodată nu aş pune-o într-o situaţie dificilă”, a precizat Dan la Antena 3.

Întrebată la ce s-a referit când a spus că nu ar pune-o într-o situaţie dificilă pe Viorica Dăncilă, Carmen Dan a invocat faptul că nu ar ascunde informații pe care șeful Guvernului ar trebui să le știe.

„Premierul trebuie să ştie, premierul trebuie să primească informaţiile corecte, concrete, în aşa fel încât să nu fie pusă într-o situaţie dificilă discutând despre orice situaţie pe care să nu i-o fi adus-o eu la cunoştinţă”, a afirmat ministrul.

”O mai mare presiune” după condamnarea lui Dragnea

Întrebată dacă a simţit o schimbare în atitudinea premierului, după condamnarea lui Dragnea, faţă de anumiţi miniştri sau faţă de ea, Carmen Dan a susţinut că nu a „simţit” acest lucru, cu excepţia „unei mai mari presiuni”.

„Nu am simţit. Poate o mai mare presiune, o mai mare grijă, o mai mare dorinţă de a transmite un mesaj de unitate şi e firesc să fie aşa, pentru că nu a fost deloc un moment nici măcar aşteptat, un moment uşor, şi este important, cred, pentru fiecare membru al acestei echipe să strângă rândurile şi să acţioneze ca şi cum am fi toţi o singură persoană. Este momentul absolut necesar, pe care nu trebuie să-l ratăm”, a conchis Dan.

Ad placeholder

Citește și:Carmen Dan prezintă raportul Ministerului de Interne după alegeri: ”Am avut 9.000 de sesizări privind votul multiplu care nu s-au confirmat. Am vorbit cu directorul STS”

Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
PARTENERI - GSP.RO
Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
Horoscop 14 iulie 2020. Fecioarele ar trebui să își păstreze intactă diplomația
HOROSCOP
Horoscop 14 iulie 2020. Fecioarele ar trebui să își păstreze intactă diplomația