Morcovii cresc intr-o varietate de culori, inclusiv alb, iar portocaliul se datoreaza unei substante numita caroten. Acesta e prelucrat in ficat si transformat in vitamina A, care este importanta pentru vedere, piele si oase. Morcovilor albi le lipseste aceasta vitamina, insa sunt bogati, in schimb, in vitamina E, ceea ce-i face utili pentru tratamentul altor boli, cum ar fi neuropatia diabetica.
Morcovii previn imbatranirea, ajuta la intarirea sistemului imunitar si contin fibre alimentare care combat constipatia. Sucul de morcovi este un remediu popular in zonele rurale din Germania, fiind folosit pentru gastrita, indigestie si viermi intestinali.
Combinatia de forme de caroten existenta in morcovi ajuta la prevenirea cancerului (in special pulmonar si mamar).
Morcovii sunt bogati, de asemenea, in vitaminele B si C si in calciu. Datorita acestor elemente, sunt folositi pentru combaterea afectiunilor hepatice, precum si a osteoporozei.
Inainte de a urma sfaturile de mai sus, consultati-va medicul de familie. Amanunte legate de subiectul abordat astazi de dr. Nwabudike puteti obtine la cabinetul acestuia din sos. Oltenitei nr. 48-50, tel. 332.51.67. Ne puteti scrie despre subiectele care va intereseaza pe adresa redactiei: bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucuresti. Raspunsurile se regasesc in aceasta pagina sau in cea de sanatate din Libertatea de duminica
Lawrence Chukwudi Nwabudike
Medic dermatolog, acupunctor si homeopat