• Comisarul șef Nicolae Alexe, numărul unu pe operațiuni în poliția Olt și cel care a coordonat acțiunea de la Caracal, a apelat la un apropiat, Remus Rădoi ”Codiță”, șeful unei rețele uriașe și dintre cei mai temuți oameni din județ, condamnat pentru că a desfigurat un rival în bătaie.
  • Libertatea publică conversațiile incredibile de pe WhatsApp dintre polițistul Alexe și Rădoi ”Codiță” și mărturiile date ziarului de cei doi lideri de grupări concurente.
  • De regulă, informatorii dau ponturi poliției, iar ofițerii decid.
  • În cazul Alexandrei, a fost exact invers: poliția a oferit numerele de telefon ale suspectului și alte informații secrete către grupările populate de infractori și care și-au împărțit Oltenia!
  • Iar Remus Rădoi ”Codiță” a trimis poliția la două adrese false ale rivalilor din clanul Oacă în seara în care fiecare minut conta!
  • În același timp, clanul Oacă cunoștea și el toate mișcările poliției, fiind prieten cu șefii poliției din Caracal: Mirea și Humă, ambii implicați în căutarea Alexandrei.
  • Cu un stat în care polițiile paralele și-au subordonat poliția națională, Alexandra n-a avut nici o șansă.
Căutarea Alexandrei, coordonată de clanuri de interlopi care i-au trimis pe polițiști la adrese greșite!
Comisarul șef Nicolae Alexe, procurorul Cristian Ovidiu Popescu și Remus Rădoi

Pe 25 iulie 2019, la ora 17.00, după șase ore de la apelurile la 112 ale Alexandrei Măceșanu, șeful operativ al IPJ Olt Nicolae Alexe l-a sunat pe Remus Rădoi, zis și ”Codiță”, liderul uneia dintre cele două grupări care domină prin forță brută, contracte cu statul și informații județul Olt.

”Nu i-am răspuns, că eram ocupat”, povestește, liniștit, Remus Rădoi. 

Când și-a făcut timp, Rădoi l-a sunat el înapoi pe comisarul șef și a aflat de la el că poliția caută o fată răpită.  

Căutarea Alexandrei, coordonată de clanuri de interlopi care i-au trimis pe polițiști la adrese greșite!
Remus Rădoi

Polițistul i-a dat șefului grupării numere de telefon și indiciile mașinii suspectului

La ora 18:30, polițistul îi transmite un mesaj pe WhatsApp lui Rădoi. Îi trimite un număr de mobil: ”0763931765”. Rădoi îl întreabă ce e cu numărul: ”?”. ”Ai idee al cui e”, îl roagă Alexe. 

”Codiță” nu știe. Era unul dintre numerele din investigația dispariției Alexandrei! După alte două minute, polițistul îi furnizează un alt număr: ”0759660526”.   

Căutarea Alexandrei, coordonată de clanuri de interlopi care i-au trimis pe polițiști la adrese greșite!

Apoi, șeful adjunct al IJP Olt îi spune la telefon lui Rădoi că se caută o mașină argintie.  

Căutarea Alexandrei, coordonată de clanuri de interlopi care i-au trimis pe polițiști la adrese greșite!

Rădoi, un fost condamnat pentru că a bătut grav un bărbat dintr-un clan rival, acum proprietar al mai multor firme de pază cu o sumedenie de instituții de stat, a fost cooptat, împreună cu oamenii lui, în baza unei complicități private și fără nici o formă legală, în operațiunea de salvare a vieții unei fete minore.

Alexe, fost ofițer la DIICOT, ”unde mai făcusem dosare împreună”, după cum mărturisește senin Rădoi pentru Libertatea, a ajuns din aprilie șeful executiv al poliției  județene și îi dă apropiatului său informații vitale la prima mare operațiune pe care o coordonează.

Aici nu e vorba despre o căutare colectivă în pădure a cuiva, ci de o recuperare secretă a unei fete din temnița violului, în care orice scăpare putea duce la alertarea răpitorului și la omorârea Alexandrei.  

Poliția Olt era în legătură cu STS, cu DIICOT, cu DOS, dar mai puternică a fost relația privată dintre șeful adjunct al IPJ local și unul dintre cei mai redutabili oameni din zonă.

Ce a făcut Rădoi cu informațiile? Printr-un mesaj pe WhatsApp, el direcționează Poliția acolo unde vrea.

Împinși pe trei piste false

”Băiatul lui Dan Bauru din Redea are un BMW argintiu. Tatăl cară animale cu țiganii și are o tăietură pe față”, îi indică Rădoi, la ora 20:06, polițistului Alexe. 

În timp ce raportul MAI sesiza și se întreba, și în fața președintelui României, de ce comisarul șef Alexe nu a constituit ”centrul de monitorizare”, Libertatea arată azi că, exact la aceeași oră, șeful poliției coopera pe telefon cu liderul temutei armate private din Olt.

De altfel, Rădoi i-a spus lui Alexe unde să mobilizeze echipele în căutarea fetei: în comuna Redea, fără  nici o legătură cu cartierul Bolt și digul despre care vorbea Alexandra la 112. ”OK”, i-a răspuns comisarul șef, într-un alt mesaj.

Cum prima căutare a eșuat, Rădoi i-a mai dat polițistului încă o adresă, tot din Redea, și anume acasă la frații Remus și Valentin Andreescu.

Ambele percheziții au dat greș! A mai urmat o percheziție, de asemenea ratată, ”dar nu la indicațiile mele”, susține Rădoi.

Gruparea Rădoi a trimis poliția la două adrese ale grupării rivale Oacă!

”Au fost demarate cele 3 percheziții domiciliare în baza mandatelor obținute, comisar șef Alexe Nicolae participând efectiv la una dintre percheziții, iar adjunctul pe linie de ordine publică la o altă locație, la niciuna din cele 3 nefiind obținute date sau indicii relevante în depistarea minorei”, se arată în raportul Ministerului Afacerilor Interne prezentat către CSAT. 

”Procurorul, discutând cu echipa de localizare, le-a comunicat că au fost percheziționate 3 locații, fără a avea vreun rezultat și nu-și explică tehnic unde este problema”, scrie în același document.  

Problema e că ambele adrese furnizate de Rădoi și urmate de întreaga echipă operativă de pe teren, la ordinul comisarului șef Alexe, erau adrese ale oamenilor din clanul Oacă, rivalii lui Rădoi!

În timp ce la cel mai înalt nivel, până la președintele Iohannis, statul se întreabă ce s-a întâmplat, explicația este oferită chiar de către cei doi șefi de grupări opuse, care ambii au vorbit ieri cu Libertatea.

Urmăriți mai jos momentul în care Rădoi explică cum Poliția a ajuns exact la adresele indicate de el:Oacă și Rădoi și-au împărțit Caracalul, județul Olt, poliția și procuratura

Solid, încercat pe față și tăios la vorbă, Nicușor Oacă spune că ”nu sunt un înger, sunt cercetat într-un dosar de cămătărie, dar e clar că șeful de poliție Alexe și cu Rădoi n-au crezut că fata e răpită de un tip izolat, cum e Gheorghe Dincă, ci au fost convinși că e opera unei rețele, a mea, deși niciodată noi n-am fost băgați în proxenetism”.

Rivalul său, Remus Rădoi, spune că ”Oacă a fost cercetat exact pentru proxenetism”. Rădoi explică de ce a trimis poliției indicii despre asociații lui Oacă în ziua căutării Alexandrei. 

Rădoi povestește că la dosarul 34/D/P/2018, cercetat de DIICOT Olt, există probe în care fete „au fost duse în Germania de Clanul Oacă și obligate să se prostitueze, după ce au fost lăsate fără buletin”. 

Căutarea Alexandrei, coordonată de clanuri de interlopi care i-au trimis pe polițiști la adrese greșite!
Nicușor Daniel Oacă, adjunctul Poliției Caracal, Daniel Humă, și fostul șef al Poliției Caracal, Nicolae Mirea

Potrivit declarațiilor ferme ale lui Rădoi, iar toată discuția cu el a fost înregistrată de către Libertatea cu acceptul său, ”clanul Oacă este protejat de Mirea și Humă, șefii Poliției din Caracal, demiși după drama recentă”. Un alt om pe care asociații lui Oacă îl descriu ca pe un ”tip harnic și drept” este procurorul Popescu, cel care a decis să stea la poarta răpitorului până se face dimineață.

”E normal să aveți o poliție paralelă?”. ”Oamenii de aici nu au încredere în poliție”

Întrebat de ziar dacă e normal să aibă, prin firmele sale de pază, ”o poliție paralelă”, Rădoi a spus că ”oamenii de aici nu au încredere în poliție și atunci vin la noi!”.

”Noi am făcut celor de la DIICOT practic tot dosarul clanului lui Oacă, am alocat 20 de angajați pentru asta”

Remus Rădoi

Chiar șeful firmelor de pază a prezentat ziarului discuțiile pe WhatsApp, cele publicate azi și altele care urmează, conversații în care comisarul șef Alexe îi spune că nimic nu era posibil într-un dosar al DIICOT Olt fără contribuția lui Rădoi!

Orice întâlnire cu Remus Rădoi e un spectacol. Personaj energic și excelent vorbitor, tipul care și-a fondat un stat în stat plutește pe străzile sparte ale Olteniei într-un Rolls-Royce Phantom de aproape jumătate de milion de euro și recunoaște că da, a primit o condamnare după ce l-a snopit pe unul din gașca lui Oacă, ”dar asta era demult, acum scopul meu e să fiu un om mai bun, să evoluez spre lumină”.

Pentru oamenii din Caracal, lucrurile sunt simple și fără ieșire. Grupările Rădoi și Oacă și-au împărțit orașul, județul, magistrații și Poliția.

O hartă a lumii interlope și a conexiunilor din județul Olt a publicat astăzi G4Media.ro.

Iar Alexandra a picat practic la mijloc în războiul dintre taberele care încearcă s-o elimine pe cealaltă, folosindu-și aliații din structurile statului. 

Dovada că gruparea Oacă știa și ea ce discută poliția pe WhatsApp în timpul căutărilor Alexandrei!

Cea mai bună probă a complicităților din Olt este aceea că nu doar gruparea Rădoi avea detaliile căutării Alexandrei, ci și clanul Oacă.

Căutarea Alexandrei, coordonată de clanuri de interlopi care i-au trimis pe polițiști la adrese greșite!
Nicușor Oacă

Libertatea publică două copii ale discuțiilor pe WhatsApp din ziua dispariției fetei, obținute de jurnaliști de la fiecare grupare în parte. E logic ca grupările să obțină aceleași informații despre ce fac autoritățile și poliția, de vreme ce ambii șefi au mărturisit ziarului că au ”spioni și informații” din tabăra adversă.

Căutarea Alexandrei, coordonată de clanuri de interlopi care i-au trimis pe polițiști la adrese greșite!
Conversația dintre Alexe și Rădoi, cu detalii din investigație, a ajuns imediat la un membru al clanului Oacă

Practic, Alexandra nu a avut nici o șansă.

Poate că Rădoi a vrut să ajute, dar el era setat pe rivalul Oacă, către care a și asmuțit Poliția. Iar Oacă a acceptat acum să se întâlnească cu jurnaliștii tocmai din dorința de a arăta publicului că nu este implicat în răpire.

Cert e că Poliția a oferit informații secrete, de viață și de moarte, unor tabere rivale, care conțin în rândul lor numeroși infractori condamnați pentru crime, bătăi cumplite și alte violențe.

Comisarul șef Alexe nu a răspuns apelurilor ziarului pentru a explica mesajele de pe WhatsApp plus informațiile din anchetă transmise lui Rădoi, ajunse și la clanul Oacă.  

Dacă ai făcut percheziții la trei adrese – și foarte bine că au făcut și la prietenii mei – de ce te-ai oprit la a patra și ai stat în fața porții până dimineață? Vă dau eu răspunsul: pentru că erau atât de siguri că fata e traficată de noi că au așteptat flagrantul. Numai că fata era la un nebun!

Nicușor Oacă

Aceea a fost ziua nefastă a Alexandrei.

Ce s-a întâmplat în noaptea în care polițiștii au stat la poarta lui Dincă, citiți în ziarul Libertatea de mâine.

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Pățania unor turiști străini care au vizitat Clisura Dunării din greșeală. „Sunt uimită de cât de frumoasă este această țară”
Știrileprotv.ro
Pățania unor turiști străini care au vizitat Clisura Dunării din greșeală. „Sunt uimită de cât de frumoasă este această țară”
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
Viva.ro
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
Petre Roman a împlinit 78 de ani! Poze de colecție: ”Parcă nu a trecut timpul așa de urât peste noi”
Libertateapentrufemei.ro
Petre Roman a împlinit 78 de ani! Poze de colecție: ”Parcă nu a trecut timpul așa de urât peste noi”
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar au descoperit că nu unde să doarmă
FANATIK.RO
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar au descoperit că nu unde să doarmă
Tadej Pogacar a zdrobit Turul Franței 2024, dar Lance Armstrong crede că „tocmai a făcut greșeala carierei, URIAȘĂ”: „Vă voi spune o poveste pe care NU am spus-o niciodată”
GSP.RO
Tadej Pogacar a zdrobit Turul Franței 2024, dar Lance Armstrong crede că „tocmai a făcut greșeala carierei, URIAȘĂ”: „Vă voi spune o poveste pe care NU am spus-o niciodată”
Satul din România cu plaje fine, liniște și mâncare bună. Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația și serviciile de pe litoral
FANATIK.RO
Satul din România cu plaje fine, liniște și mâncare bună. Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația și serviciile de pe litoral
Cea mai frumoasă femeie din lume, fostă Miss World, a împlinit 50 de ani. O mai recunoști? GALERIE FOTO
Unica.ro
Cea mai frumoasă femeie din lume, fostă Miss World, a împlinit 50 de ani. O mai recunoști? GALERIE FOTO
Fiica lui Ilie Năstase munceşte pentru un magazin din Mall Băneasa, deşi în vacanţă putea face orice! "Drumul meu este în artă. Stau aici până plec la Paris"
Orangesport.ro
Fiica lui Ilie Năstase munceşte pentru un magazin din Mall Băneasa, deşi în vacanţă putea face orice! "Drumul meu este în artă. Stau aici până plec la Paris"
Unul dintre cei mai diabolici criminali în serie din România, căutat de poliţişti. Petrică Ciucă a ucis şi violat patru copii
Observatornews.ro
Unul dintre cei mai diabolici criminali în serie din România, căutat de poliţişti. Petrică Ciucă a ucis şi violat patru copii
Horoscop 23 iulie 2024. Racii vor căuta noi surse de putere, crezând că numai așa se pot proteja de toate umbrele pe care le văd în propria existență
HOROSCOP
Horoscop 23 iulie 2024. Racii vor căuta noi surse de putere, crezând că numai așa se pot proteja de toate umbrele pe care le văd în propria existență

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI