Renovarea impresionantă

Cazinoul va fi în totalitate o destinație culturală. Așadar, vor fi evenimente închise publicului, private, dar cele deschise pentru public vor avea un conținut cultural. Nu vor mai fi jocuri de noroc, spre dezamăgirea unora, poate, dar câștigul pe termen lung trebuie să fie nu doar pentru Constanța, ci pentru România, pentru că dorim să facem din Cazinou un simbol național și local”, a declarat Maria Besnea, directoare de marketing la Cazinou.

Proiectul de renovare a durat aproximativ cinci ani și a necesitat o investiție de circa 40 de milioane de euro din partea Companiei Naționale de Investiții. Eforturile s-au concentrat pe păstrarea arhitecturii originale și restaurarea detaliilor arhitecturale.

Cazinoul a fost redeschis oficial pe 21 mai 2023, cu ocazia Zilelor orașului Constanța. Vizitatorii pot acum să admire splendoarea restaurată a acestei clădiri istorice.

Experiența vizitatorilor

Spațiul de vizitare al Cazinoului este structurat pe trei niveluri, fiecare oferind o experiență unică:

  1. Parterul găzduiește recepția, unde se pot achiziționa bilete, și o expoziție realizată în parteneriat cu Muzeul Marinei Române.
  2. Etajul include fosta sală de bal, acum echipată pentru a găzdui concerte și spectacole de teatru.
  3. La demisol, vizitatorii pot explora două expoziții imersive, folosind tehnologii de realitate virtuală și augmentată.
Cum a scăpat milionarul Viorel Cataramă din procesul cu CNSAS. Concluzia judecătorilor: a scris, dar n-a „turnat”
Recomandări
Cum a scăpat milionarul Viorel Cataramă din procesul cu CNSAS. Concluzia judecătorilor: a scris, dar n-a „turnat”

„Tot la parter există, în prezent, o altă expoziție care vorbește despre istoria Cazinoului și care conține inclusiv detalii, să zicem mai picante, din istoria tumultuoasă a clădirii, planurile originale și documente de arhivă, toate acestea fiind structurate curatorial de studiourile de arhitectură Zepelin, care ne-au susținut în tot acest efort expozițional”, a mai adăugat Maria Besnea.

Atracții speciale

Printre atracțiile speciale ale Cazinoului se numără:

Tarife de vizitare

Consiliul Municipal a stabilit următoarele tarife pentru vizitarea Cazinoului:

  • 50 de lei pentru adulți (vizitare completă)
  • 25 de lei pentru elevi, studenți și pensionari
  • Gratuit pentru copii sub 7 ani și persoane cu dizabilități

Există și opțiuni pentru vizitarea parțială a clădirii, cu tarife reduse.

ANAT organizează un infotrip pe litoralul românesc

Conducerea Cazinoului mai lucrează în prezent la încheierea de colaborări cu instituții culturale pentru a îmbunătăți calitatea conținutului oferit și dezvoltarea unui program de accesibilizare completă, inclusiv un ghid audio accesibil prin QR Code.

Cum s-au făcut praf banii din taxe și impozite: Curtea de Conturi a descoperit „abateri” bugetare în valoare totală de 457 de miliarde de lei din 2017 până în 2024 la stat
Recomandări
Cum s-au făcut praf banii din taxe și impozite: Curtea de Conturi a descoperit „abateri” bugetare în valoare totală de 457 de miliarde de lei din 2017 până în 2024 la stat

Cazinoul din Constanța este administrat de Societatea Patrimoniu Constanța Litoral SRL, o entitate înființată de administrația locală la începutul anului 2023.

Istoric, Cazinoul a fost inaugurat în 1910 și a fost cândva locul preferat al aristocrației europene. Clădirea, construită în stil Art Nouveau chiar pe faleza Mării Negre, a supraviețuit războaielor și schimbărilor de regim, rămânând un simbol al orașului.

În contextul redeschiderii Cazinoului și al apropierii sezonului estival, Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) organizează un infotrip pe litoralul românesc în perioada 28 mai – 1 iunie.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.