Mergi direct la conținut »
Anchetatorii, despre fetiţa de 5 ani din Baia Mare, violată şi ucisă: "N-avem suspecţi, în adevăratul sens al cuvântului"
Ştiri Libertatea > Ştiri > Anchetatorii, despre fetiţa de 5 ani din Baia Mare, violată şi ucisă: "N-avem suspecţi, în adevăratul sens al cuvântului"

Anchetatorii, despre fetiţa de 5 ani din Baia Mare, violată şi ucisă: „N-avem suspecţi, în adevăratul sens al cuvântului”

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, Bogdan Gabor, a declarat luni, 30 iulie - la trei luni după ce o fetiță de 5 ani din Baia Mare a fost violată și ucisă - că nu există "suspecţi în adevăratul sens al cuvântului în cazul anchetei".

Ucigaşul Esterei, fetiţa de 5 ani din Baia Mare care fusese anterior şi violată, nu a fost prins nici după trei luni, în acest caz fiind audiate de anchetatori sute de persoane şi ridicate spre comparaţie sute de mostre de ADN.

Asasinul i-a zdrobit capul fetiței de cinci ani ucisă la Baia Mare. Legiștii confirmă și grave leziuni ce indică un viol

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, Bogdan Gabor, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că există în acest caz mai multe variante de lucru.

”Suspecţi în adevăratul sens al cuvântului nu există, există mai multe variante de lucru în acest caz. Suspect presupune, în limbaj de procedură penală, începerea urmăririi penale faţă de o persoană. Noi nu putem, ca şi procurori care avem cauza în instrumentare, să folosim astfel de termeni. Au fost audiate sute de persoane şi au fost ridicate spre comparaţie sute de mostre de ADN, dar nu apare vreo potrivire care să indice autorul. Se lucrează în mod constant în această cauză, este un caz foarte important, a fost vorba despre un omor cu un viol asupra unui minor, cu un impact mediatic important”, a spus Gabor, pentru Mediafax.

Cu toate acestea, a fost stabilit ADN-ul asasinului fetiței de cinci ani de la Baia Mare. Experții l-au comparat cu probele a zeci de mii de persoane. Ulterior, unul dintre suspecţii în cazul Esterei, fetița batjocorită şi ucisă în Baia Mare, a fost găsit mort în râul Lăpuş


Citește și: Andreea Antonescu intră în afaceri cu bere. Va fi acționar la una dintre cele mai vechi mărci românești


Close
Închide
  Close