În timpul ceremoniei de înmormântare de vineri, fiica sa a citit ultimele cuvinte ale fostului președinte, care a continuat să-și susțină nevinovăția chiar și în ultimele clipe ale vieții sale.

În scrisoare, García spune că a recurs la acest gest pentru că nu vrea să suporte „nedreptățile” de a fi arestat pentru acte de corupție pe care nu le-a comis, scrie BBC News.

„I-am văzut pe alții plimbați în cătușe, dar Alan García nu trebuie să sufere astfel de nedreptăți și circ”, a scris el în scrisoare.

„Din acest motiv, le las copiilor demnitatea deciziilor mele, colegilor mei, un semn de mândrie și corpul meu ca un semn al disprețului meu față de adversarii mei pentru că eu deja mi-am îndeplinit misiunea pe care mi-am stabilit-o.

Fie ca Dumnezeu, la care mă duc cu demnitate, să îi protejez pe cei cu inimă bună și pe cei mai umili”, a mai transmis Garcia.

Sute de prietenii, aliații și liderii din tot spectrul politic peruan au participat, vineri, la funeraliile fostului președinte.

Cel puțin opt persoane au murit pe drum spre înmormântare după ce autobuzul în care se aflau s-a prăbușit de pe un pod.

Fostul președinte peruan Alan Garcia, care s-a împușcat în cap în momentul în care urma să fie arestat, a murit la spital, din cauza rănilor suferite.

Alan Garcia a fost investigat pentru legăturile avute cu firma braziliană de construcții Odebrecht, care a declanșat cel mai mare scandal de corupție din America Latină după ce a admis public, în 2016, că a obținut contracte profitabile în regiune dând mită.

Anul trecut, Alan Garcia a cerut Uruguay-ului să-i acorde azil politic, după ce i s-a interzis să părăsească țara. Uruguay a respins solicitarea.


Citește și: Un consilier prezidențial i-ar fi salvat mandatul lui Donald Trump prin simplu fapt că nu i-a ascultat ordinele


 

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."
GSP.RO

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."