Mergi direct la conținut »
CE ar putea impune României și altor 8 țări limite privind circulația mașinilor diesel în orașele mari
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > CE ar putea impune României și altor 8 țări limite privind circulația mașinilor diesel în orașele mari

CE ar putea impune României și altor 8 țări limite privind circulația mașinilor diesel în orașele mari

Comisa Europeană (CE) ar putea sesiza Curtea Europeană de Justiție cu privire la calitatea aerului din nouă țări din Uniunea Europeană, inclusiv România. Această situație ar putea conduce la instituirea de limite privind circulația mașinilor diesel în orașele mari.

Potrivit Mediafax, care citează Welt am Sonntag, CE intenționează să intensifice presiunile asupra țărilor acuzate că nu iau măsuri eficiente pentru îmbunătățirea calității aerului în zonele urbane. În acest context, Karmeneu Vella, comisarul Uniunii Europene pentru Mediu, Afaceri Maritime și Pescuit, ar putea trimite o sesizare către Curtea de Justiție a blocului comunitar (CJUE) din cauza refuzului autorităților din țările respective de a adopta măsuri necesare diminuării poluării.

Sursa citează arată că situația ar putea duce la impunerea de limite privind circulația mașinilor cu motoare diesel în marile orașe.

Totodată, CE a anunțat oficial că urmează să decidă dacă lansează sau nu procedurile de sancționare a celor nouă state membre UE, printre care se numără și țara noastră, evaluate în privința măsurilor de îmbunătățire a calității aerului în orașe.

La sfârșitul lunii ianuarie, Comisia Europeană a somat țara noastră, precum și alte opt state europene, să ia măsuri pentru a diminua poluarea aerului, până la sfârșitul săptămânii viitoare. În caz contrar, urmează să fie lansate procedurile de sancționare.

Țările cu probleme sunt România, Cehia, Germania, Spania, Franța, Italia Ungaria, Slovacia și Marea Britanie.


EXCLUSIV/ Monica Bârlădeanu prinde Învierea în Los Angeles. “Merg cu prietenii mei români la slujba de la Biserica Ortodoxă Greacă”

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close