Întrebat dacă se gândește la sporirea numărului de soldați americani din țara noastră, Trump a fost foarte succint. „Este un subiect despre care vom discuta”, a spus Trump.

„România este un aliat de nepreţuit în cadrul NATO şi susţine eforturile SUA şi pe cele internaţionale, în regiune şi la nivel mondial.

Marcând 15 ani de la aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, România s-a dovedit a fi un aliat puternic în cadrul NATO şi îndeplineşte angajamentul de a aloca cel puţin 2% la sută din PIB pentru apărare.

România a oferit una dintre cele mai mari contribuţii cu trupe la misiunea NATO în Afganistan şi susţine misiunile din Kosovo, Bosnia şi pe cele ale Coaliţiei pentru învingerea reţelei teroriste Stat Islamic.

Armatele celor două ţări colaborează pentru a consolida măsurile de disuasiune pe flancul estic al NATO.

În urma întrevederii precedente cu preşedintele Trump, România îşi modernizează armata utilizând multe echipamente americane, inclusiv sisteme antiaeriene Patriot şi antibalistice.

România găzduieşte efective prin rotaţie de aproximativ 1.000 de militari din SUA, precum şi o instalaţie Aegis Ashore americană care oferă susţinere Sistemului antirachetă al NATO.

România a asumat angajamentul de a colabora cu Statele Unite pentru contracararea riscurilor cibernetice reprezentate de companii chineze în reţelele 5G”, a subliniat Preşedinţia Statelor Unite, într-un comunicat.

Urmăriți VIDEO cu discuția celor doi lideri despre forțele armate:


Citeşte şi:

Ce a spus Donald Trump despre eliminarea vizelor pentru români: „Ne gândim”

Klaus Iohannis, primit la Casa Albă. Donald Trump: „Avem o relație foarte bună cu România, mai bună ca oricând”

”Deal”-ul întâlnirii Trump – Iohannis de la Casa Albă

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”
GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente