De Răzvan Mihalașcu,

Măsura a fost dispusă de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, după ce, odată cu afișarea rezultatelor finale la Evaluarea Națională, au apărut diferențe mari între notele acordate inițial și cele acordate după contestații, conform Digi24.

În cazul a 14 lucrări reevaluate, s-au înregistrat note considerabil mai mari, fiind diferențe de punct și jumătate sau peste între note inițiale și cele după contestații. Una dintre acestea a fost la matematică, iar 13 la română.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București susțin că, în cazul notat cu 5,7 la matematică și punctat cu 9,5 după contestație, celor doi profesori examinatori li s-au cerut note justificative.

Ne-a fost și nouă greu să înțelegem ceva din acele note justificative. Este vorba despre cei doi profesori care au corectat „mâna doua”, după contestație. Semnele de întrebare sunt la nota cea mică.

Marina Manea, inspector școlar

Profesorii din cele 14 cazuri cu note considerabil mai mici nu vor mai avea dreptul de a corecta la examenele naționale timp de trei ani.

A interzice să corecteze trei ani este un blam. Ar trebui să vedem cum facem să transformăm examenul să devină din ce în ce mai obiectiv.

Radu Gologan, profesor

În București au fost depuse, după Evaluarea Națională, peste 4.000 de contestații. Cele mai multe dintre ele au fost la Limba română.

Citeşte şi:

Satul din România unde grădinițele sunt în casele oamenilor! Așa se învață în cele mai sărace județe din țară

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”
GSP.RO

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri