Mergi direct la conținut »
Ce poţi face de 1 Mai în Bucureşti: Concerte, picnicuri, teatru în aer liber şi petreceri "muncitoreşti". Unde se pot face grătare legal
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ce poţi face de 1 Mai în Bucureşti: Concerte, picnicuri, teatru în aer liber şi petreceri "muncitoreşti". Unde se pot face grătare legal

Ce poţi face de 1 Mai în Bucureşti: Concerte, picnicuri, teatru în aer liber şi petreceri „muncitoreşti”. Unde se pot face grătare legal

Pentru bucureştenii care nu pleacă din Capitală în ziua liberă de 1 Mai există o ofertă variată de evenimente. Au loc concerte şi sunt puse în scenă piese de teatru în aer liber, barurile oferă petreceri tematice "muncitoreşti", iar la marginea oraşului sunt organizate picnicuri cu grătare şi mici. 

De Ștefan Pană,

Libertatea vă prezintă câteva idei despre cum puteţi petrece 1 Mai în Bucureşti:

  • Ada Milea: Republica Mioritică România. Concertul solo al Adei Milea începe la ora 19:30, în Green Hours. Artista va cânta piese de pe primul ei album, ”Republica Mioritică România”, printre care ”Greierele și furnica”, ”Leagăn dulce de oțel”, ”Granița-n raniță”, ”Foamea”, precum și piese noi.
  • Teatru în aer liber.  De Ziua Internațională a Muncii, Teatrul Masca vă invită în Parcul Regele Mihai I, intrarea dinspre Piața Charles de Gaulle, la deschiderea Stagiunii Outdoor 2019. Noua stagiune în aer liber se deschide cu două premiere: Prostia Omenească și Nunta.
  • Muzeul Național Cotroceni deschis de 1 mai. De 1 mai, Muzeul Național Cotroceni își așteaptă vizitatorii. Publicul este invitat să descopere saloanele oficiale, apartamentele familiei regale sau expoziția permanentă “Biserica Mănăstirii Cotroceni, istorie, spiritualitate şi artă”, aflată în Pivnița Mare, ce prezintă o parte a patrimoniului recuperat aparținând Bisericii Cotroceni, ctitorie a domnitorului Șerban Cantacuzino.
  • Târg de Armindeni. Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează Târgul de Armindeni, ocazie bună de întâlniri, negoţ şi discuții, ca în satul de altădată. Sărbătoare din calendarul popular românesc, Armindenul este zeul vegetaţiei, protector al animalelor, holdelor, viilor, livezilor şi al oamenilor. Târgul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” și se va desfășura pe tot parcusul zilei, între orele 9:00 și 19:00.
  • Zero Mai 2019. A treia ediţie a Zero Mai are loc la Verde Stop Arena, în perioada 29, 30 aprilie şi 1 Mai. Festivalul pune la dispozitie o pajiste verde unde oamenii se pot întinde pe pături şi se pot relaxa cu muzică, food-truckuri, beri artizanale, cafele, limonade, bean-bag-uri, locuri de joacă pentru copii şi jocuri precum ping-pong, badminton şi voley.
  • Picnic 1 Mai. Parcul Mogoşoaia vă așteaptă la iarbă verde, rulote cu bunătăți şi muzică. La ora 19:00 va urca pe scenă trupa The Groovy Bastards. Tinerii artiști vor aduce o abordare pe cât de proaspătă, pe atât de profundă, a unui fusion energic de funk și jazz.
  • Zaiafet de 1 mai. Moşia Corbeanca începe sezonul în curte cu o petrecere, ospăț, picnic, party, timp cu prietenii, ieșit la iarbă verde.
  • Festivalul Micului cel Mare. Parcul Naţional (23 august) din Sectorul 2 organizează Festivalul Micului cel Mare, până pe 5 mai. Organizatorii vă aşteaptă cu sute de kilograme de mititei tradiţionali din vită, porc, peşte sau curcan şi mici de vânat stropiţi din belşug cu hectolitri de bere rece.
Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul
Recomandări

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări
Recomandări

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări

Pe lângă aceste evenimente, cei care vor să-şi facă propriul grătar pot alege una dintre următoarele locaţii, unde focul este permis:

– Plumbuita, la intersecţia Str.Doamna Ghica cu şos.Colentina

– Pantelimon, în zona străzii Ciocârliei

– Lunca Florilor, în zona străzii Str.Vasile Stolnicu

– Morarilor, la intersecţia şos. Pantelimon cu Str. Bodeşti.

– Parcul Dobroeşti, în zona străzii Azotului.

– Parcul Crângași, pe malul Lacului Morii

– Parcul lumea Copiilor, din Sectorul 4, unde se află o zonă cu 70 de grătare și foișoare de lemn

Legea picnicului din 2012 spune că grătarele se pot face doar în locuri special amenajate. Cei care nu o respectă pot primi amenzi între 100 și 5.000 de lei, în funcție de gravitatea faptei.

Close
Închide
  Close