MENIU CAUTĂ
11 Noi. 2017 19:22

#SalariileRomânilor. Băsescu: „Actuala guvernare joacă la ruletă România prin măsuri extrem de imprudente”

Distribuie

Traian Băsescu a spus, sâmbătă, vorbind despre măsurile fiscale adoptate săptămâna aceasta, că actuala guvernare "joacă la ruletă România" prin măsuri "extrem de imprudente", care lasă țara în seama "hazardului".

„Într-adevăr este o revoluție, indiscutabil, însă o revoluție pentru care România este jucată și lăsată în seama hazardului. (…) Au făcut multe erori și cel mai grav este că joacă la ruletă România prin măsuri extrem de imprudente, cum sunt cele cu reducerea taxei pe venit de la 16% la 10%. Poate să le iasă, poate să nu le iasă, dar dacă nu le iese va fi un dezastru pentru 21 de milioane de români. Dacă le iese, nu cred că își vor asigura încă un mandat”, a spus Băsescu, în discursul susținut la conferința de alegeri a PMP Prahova, potrivit Agerpres.

Fostul președinte al României este de părere că nu există nicio justificare pentru schimbarea fundamentală „peste noapte” a Codului fiscal, Băsescu explicând, totodată, că măririle de pensii și salarii au fost folosite propagandistic, pentru că, în realitate, puterea de cumpărare a românilor a scăzut.

„Nu a mai rămas nimic, dacă punem și creșterea prețurilor la alimente, din toată mărirea, dar le-a folosit propagandistic — v-am mărit salariile, v-am mărit pensiile… În realitate, puterea de cumpărare a slăbit. (…) Am explicat de ce noi spunem că într-o perioadă de creștere economică nu se justifica reducerea impozitului pe venit, pentru că va alimenta în continuare inflația și ceea ce s-a câștigat prin așa-zisele măriri sau chiar reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% în unele domenii nu se va reflecta în niciun caz în creșterea puterii de cumpărare. Este pur și simplu o scamatorie și pentru că tot au promis că vor creștere salariile cu 25% de la 1 ianuarie, ce le-a dat prin cap? Hai să punem și contribuția angajatorului pe salariul brut al salariatului și vor avea tupeul să vină să ne prostească la televizor (…), dar au uitat să ne spună în programul de guvernare că această creștere este generată de adăugarea la salariul brut al salariatului a contribuțiilor angajatorului care vor fi stopate la sursă”, a mai afirmat fostul șef al statului.

Tu știi care va fi salariul tău în 2018? Află de aici toate informațiile

Citește mai multe despre #SalariileRomanilor pe Libertatea.

Comentarii