Mergi direct la conținut »
Cel mai frumos loc din România. Fetele Albe ies și dansează după ce zăpada se topește | VIDEO
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cel mai frumos loc din România. Fetele Albe ies și dansează după ce zăpada se topește | VIDEO

Cel mai frumos loc din România. Fetele Albe ies și dansează după ce zăpada se topește | VIDEO

În România există un loc superb care poate fi considerat pe bună dreptate Raiul pe pământ.

De Dana Aramă,

Platoul Vârtoapelor poate fi considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase locuri din România. Nu este obiectiv turistic, dar este un loc unde oricine ar vrea să ajungă.

Platoul  Vârtoapelor este un peisaj mirific. Este vorba despre 10 hectare de ghiocei, 10 hectare de alb și verde, un peisaj cu adevărat spectaculos care trebuie neapărat vizitat.

În fiecare primăvară, departe de ochii oamenilor, un loc cu adevărat fermecat din mijlocul munţilor Orăştiei se îmbracă timp de două săptămâni cu o mantie de ghiocei.

Localnicii povestesc despre aerul de legendă al poienii.

„Bunica ne zicea că prin peşterile Vârtoapelor stau Alea Frumoase, Ielele Pădurii sau Fetele Albe, cum le mai zic pe aici oamenii. Cum se topeşte neaua, ele ies şi încep să cânte şi să danseze, şi n-o iau la goană până nu dă căldura. Şed numa acolo cuminţi şi grijesc de ghiocei. Când se gată ghioceii, le apucă nebuneala. O iau la goană prin păduri şi vai de ăla care stă în faţa lor”, potrivit Formula As.

FOTO: www.ghiduri-turistice.ro


Citește și: EXCLUSIV/Legați, puși în genunchi și bătuți până au făcut pe ei. Pușcăriașii aduc acuzații grave angajaților Penitenciarului Spital Rahova


 

Close
Închide
  Close