MENIU CAUTĂ
09 Aug. 2018 11:25

Cele mai fierbinți zile din ultimii 100 de ani în Coreea de Sud. Peste 40 de oameni au murit doar în Seul

Distribuie

Cele mai fierbinți zile din ultimii 100 de ani în Coreea de Sud unde cel puțin 42 de persoane au murit în ultimele zile doar în capitală din cauza temperaturilor ridicate, scrie The Guardian.

Pe lângă persoanele care au decedat, cel mai mare număr de decese înregistrate din 2011 încoace, alte peste 3.400 de persoane au primit îngrijiri medicale din cauza unor probleme provocate de căldură, transmit oficialii sud-coreeni.

Mercurul din termometre a urcat la 39,6 C, săptămâna trecută, fiind înregistrată cea mai ridicată temperatură din ultimii 111 ani, de când se fac măsurători.

Coreea de Sud se confruntă cu temperaturile extreme de la sfârșitul lunii iulie, care au provocat probleme și asupra culturilor din zona de graniță cu Coreea de Nord.

Cele mai multe dintre decese au fost în rândul persoanelor în vârstă și a celor sărace, care nu au aer condiționat în locuințe. Dar cel puțin cinci au murit după ce au lucrat în aer liber, inclusiv un bărbat în vârsta de 30 de ani și un lucrător migrant din Vietnam în vârsta de 50 de ani.

Guvernul a promis că intenționează să revizuiască legislația pentru a include căldura extremă în categoria dezastrelor naturale, astfel că rudele persoanelor decedate din cauze legate de căldură să primească despăgubiri.

De asemenea, în Coreea de Nord, un depozit de muniții a explodat din cauza unei „reacții chimice datorată căldurii”. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în explozie.

Căldura a condus, de asemenea, la câteva incidente ciudate. De exemplu, un pui a ecluzat dintr-o cutie cu ouă uitată pe balcon.

Cu temperaturi record s-a confruntat și Japonia. 77 de morți și zeci de mii de oameni spitalizați din cauza căldurii extreme din Japonia. Temperaturile ridicate au topit efectiv ţara, care şi aşa era devastată de inundaţii. Lângă Tokyo s-au înregistrat luni 41,1 grade Celsius, un record absolut.


Citște și: EXCLUSIV / Mihaela Buzărnescu, prima declarație după accidentarea teribilă de la Montreal. Jucătoarea a părăsit terenul în scaun cu rotile


 

Citește mai multe despre caldura, caniculă, seul și temperaturi pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii