Mergi direct la conținut »
Cele mai pitorești 5 stațiuni din Corfu (PUBLICITATE)
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cele mai pitorești 5 stațiuni din Corfu (PUBLICITATE)

Cele mai pitorești 5 stațiuni din Corfu (PUBLICITATE)

Corfu poate fi catalogată drept una dintre perlele Arhipelagului Grecesc. Insulă situată în Marea Ionică, în vecinătatea coastei albaneze, este sinonimă cu locul perfect pentru petrecerea unei vacanțe relaxante. Aerul cosmopolit al locurilor, verdele aprins al vegetației și plajele încântătoare garantează o experiență de povestit.

  1. Una dintre cele mai atractive stațiuni din Corfu este Sidari. Plaja este de calitate premium, o întindere nesfârșită de nisip cu formațiuni uimitoare de gresie, ce a primit „Steagul Albastru” și oferă facilități pentru practicarea sporturilor nautice. Pe latura sa vestică se găsesc fiordurile și faimosul Canal dAmour, de care se leagă o frumoasă legendă, transmisă din generație în generație. Se spune că dacă înoți în aceste ape, îți vei găsi sufletul pereche. Tot în Sidari se găsește și un parc acvatic atractiv pentru toate vârstele. Din port poți lua o ambarcațiune care să te ducă spre insulele sălbatice Othoni, Mathraki si Erikoussa.
  2. Paleokastritsa (fortificație veche în greacă) este o stațiune splendidă, una dintre cele mai frumoase din Corfu. Pune la dispoziție șase plaje cu nisip fin, una mai frumoasă decât cealaltă, scăldate de apa turcoaz a Mării Ionice, taverne, baruri și magazine de suveniruri. Este un loc ideal pentru familiile care își petrec concediul alături de copii, fiind considerată o adevărată regină a turismului în Corfu. Nu lipsesc ofertele de sporturi acvatice, inclusiv oportunitatea de a închiria bărci pentru a explora împrejurimile.
  3. Agios Gordios, numită astfel după o biserică aflată pe plajă, se bucură de popularitate  datorită peisajelor sale pitorești. Drumul către plajă înseamnă o călătorie printre plantații de viță-de-vie și măslin și stânci impresionante. Apele cristaline sunt ideale pentru înot, iar centrele de sporturi nautice oferă oportunități atât pentru copii, cât și pentru adulți.
  4. Pe coasta de vest a insulei Corfu te așteaptă spectaculoasa plajă Glyfada, la o distanță de doar 16 km de orașul Corfu. Plaja înconjurată de dealuri cu pini și plantații de măslini, nisipul fin, auriu și oferta sa bogată de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele de soare, taverne și sporturi nautice vor face ca timpul petrecut aici să fie încântător. Foarte aproape de Glyfada se găsește și binecunoscutul parc acvatic Aqualand.
  5. Pentru cei care vor să facă noapte albă în Corfu, să petreacă până în zorii zilei, există Ipsos, o stațiune unde petrecerile se țin lanț, în baruri și cluburi. În plus, apele sunt cristaline și plaja argintie, unde poți beneficia de servicii la cele mai înalte standarde. În zona portului poți încerca o experiență culinară de neuitat, dacă alegi din marea ofertă de taverne și restaurante.

Insula Corfu este o destinație completă de vacanță, gazdă a unora dintre cele mai bune plaje din Grecia, precum și un paradis pentru iubitorii de natură, cu o mulțime de obiective culturale din patrimoniul său venețian, francez și britanic, influențe aduse pe când se afla sub stăpânirea acestor popoare.

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Corfu – tarife de la 407 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la hotel 2*, transport avion (cursa charter Blue Air), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecare din 19.08, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la [email protected]

Close
Închide
  Close