De Cristian Anton,

Românii trăiesc și acum în apartamente comuniste, mobilate în stilul anilor 80, niște cuști fără lumină în care piesele de mobilier sunt așezate la întâmplare, crede Karim Rashid.

Faimosul designer spune că oamenii își pot amenaja un cămin mult mai primitor chiar și cu bani puțini.

Venit pentru a treia oară în capitala României, Karim Rashid a explicat pentru Pro TV și de ce are nevoie Bucureștiul ca să nu mai fie un oraș cenușiu: de un imbold, o clădire reprezentativă, care să atragă atenția.

Bucureștiul are nevoie de un imbold, ceva de tipul unei clădiri, precum un hotel, un restaurant, o sculptură, un spital, orice, ceva total diferit de restul peisajului, ceva ce atrage atenția asupra României, dar care vorbește totodată despre globalizare, ceva ce conectează România de restul lumii

Designerul Karim Rashid:

Extravagantul designer canadian de origine egipteană spune că îi place să regândească lumea din jur, dar rămâne de fiecare dată perplex când vede că, de ani întregi, nu s-a schimbat nimic la aeroportul Otopeni, poarta de intrare în România.

“Am nevoie să vină cineva la mine și să-mi spună, hei, știi ceva, vrem să renovăm aeroportul, nu ai vrea să faci tu design-ul? Bineînțeles că aș vrea să refac eu design-ul”, a spus Karim Rashid.

”Aeroportul acela este un dezastru, îmi pare rău să o spun. Adică chiar are nevoie de lucrări, sincer! Sunteți parte a comunității europene și acel aeroport e o rușine!”, a declarat cunoscutul designer.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Rashid: ”Nu trebuie să te conformezi”

Karim Rashid este celebru pentru felul său unic de a redefini luxul. De la produse de mobilier, la aparate electronice și de la haine la design de clădiri și de expoziții, Rashid și-a lăsat peste tot amprenta.

”S-a construit un turn în China, în care este și un hotel. 102 etaje de piatră masivă, holuri și toate cele! Imaginează-ți greutatea, accesibilitatea, risipa… Pentru ce? Doar ca să mergi pe acel coridor și să crezi că ăsta e lux? O prostie!”, explică Karim Rashid.

Potrivit acestuia, creativitatea vine doar din libertatea de a gândi singur pentru binele tău și al celor din jurul tău. Adevăratul lux este acela de a-ți trăi propriul vis, crede Rashid.

”Nu trebuie să te conformezi în această lume, dimpotrivă, cu cât te conformezi mai puțin, cu atât vei contribui mai mult, probabil, pentru această lume!”, a mai spus designerul.

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare
Recomandări

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare

Activ în peste 40 de țări

În vârstă de 59 de ani, Karim Rashid este considerat de revista Time ”cel mai faimos designer industrial al Americii” și ”Prințul Plasticului”.

Doctor honoris causa al mai multor universități din lume, Rashid este deseori invitat că conferențieze despre importanța designe-ului în viața de zi cu zi.

Creațiile sale se află în mai bine de 20 de colecții personale din întreaga lume și sunt prezentate în cele mai celebre muzee.

Karim Rashid și-a trecut în portofoliu peste 3.000 de creații și a câștigat mai mult de 300 de premii internaționale pentru munca sa.

Are domiciliul în Canada, la Ontario, dar locuiește și în New York, Belgrad, Miami și Mexic, iar activitatea sa este răspândită în peste 40 de țări.   

Citeşte şi:

Libertatea a trimis un jurnalist în Siria | În mijlocul războiului pentru a ajuta! Românca Roxana Diaconescu se luptă să salveze viețile oamenilor prinși în conflictul din Siria

Cultul lui Pomohaci | Cum îi ademenea pe minori fostul preot acuzat de pedofilie. “La părintele îi e frică să doarmă singur”

Harghita, terorizată de urși. Animalele au intrat în zone locuite, de patru ori în trei zile

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România
GSP.RO

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații