Mergi direct la conținut »
CES 2018. Samsung intră în industria auto și lansează o platformă pentru mașinile care se conduc singure
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > CES 2018. Samsung intră în industria auto și lansează o platformă pentru mașinile care se conduc singure

CES 2018. Samsung intră în industria auto și lansează o platformă pentru mașinile care se conduc singure

Samsung intră în industria auto și vrea să fie furnizor de componente. Gigantul coreean lansează o platformă pentru mașinile care se conduc singure și speră să vândă constructorilor componente pentru sistemele autonome și soluții de infotainment, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

Samsung Electronics a dezvăluit la CES un sistem de camere care include avertizare de coliziune, notificare în caz de depărtare de benzile de pe șosea și un sistem adaptiv de cruise control.

Sistemul inteligent folosește realitatea augmentată (AR) și învățarea automatizată (machine learning – n.r.).

Acest a fost realizat în colaborare cu Harman. Samsung a cumpărat anul trecut Harman Industries cu 8 miliarde de dolari, cea mai scumpă achiziție a unei companii sud-coreene peste hotare.

Gigantul coreean testează de mai mult timp mașini autonome în California.

Harman produce sisteme de bord, dar deține și o serie de branduri de echipamente audio, precum JBL, AKG, Becker sau Infinity.

Unul dintre acestea, JBL, va produce ”ecrane inteligente” echipate cu Google Assistant.

”Cockpit digital”

De asemenea, Samsung a mai prezentat și un ”cockpit digital”, care permite utilizatorilor să își personalizeze experiența la volan, chiar dacă nu sunt proprietarii autoturismului. Acest sistem extrage profilul utilizatorului din dispozitivele sale mobile, via cloud computing.

Tehnologie 5G pentru industria auto

De asemenea, Samsung a anunțat că va furniza echipamente 5G producătorilor auto interesați să își țină mașinile conectate non-stop la internet.

Samsung a anunțat deja că a ajuns la un acord cu ”unul dintre cei mai mari producători auto din Europa”.

Samsung vrea să furnizeze echipamente și componente în industria auto tot așa cum furnizează memorii și ecrane în industria de electronice. Samsung furnizează ecranele OLED de pe iPhone X și este și cel mai mare furnizor de memorii RAM și NAND din lume.

Close
Închide
  Close