Mergi direct la conținut »
Un om al străzii face senzație pe Twitter cu postările sale
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un om al străzii face senzație pe Twitter cu postările sale

Un om al străzii face senzație pe Twitter cu postările sale

Un om al străzii din Paris a devenit vedetă pe Twitter, strângând 20.000 de followeri pe contul său care arată viața de pe străzile capitalei Franței.

Christian Page a fost ospătar-șef la un restaurant de lux în districtul Madeleine al Parisului înainte să devină om al străzii. Bărbatul a trecut printr-un divorț în urma căruia a ajuns pe străzi și a suferit de depresie.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, s-a născut în Versailles, și i-a servit la masă chiar și pe Zlatan Ibrahimovic și Rafael Nadal. Dar, într-o zi, el a descoperit că nu le mai poate ”zâmbi oamenilor”.

Chinuindu-se să trăiască cu 650 de euro pe lună, din ajutoare sociale, el a descoperit în aprilie 2015 că nu-și mai poate plăti chiria. Astfel a ajuns să trăiască în stradă.

Alături de un telefon vechi, cu ecranul crăpat, postează pe Twitter mesaje în care îi critică pe politicienii care mint atunci când fac promisiuni și le cere ajutor celor care unde să stea.

Cum a ajuns faimos

În ziua de Cărciun a anului trecut, el a distribuit o fotigrafie cu bariere metalice construite de autorități pentru a împiedica oamenii străzii să se apropie de o gură de aerisire care încălzea oamenii străzii.

Mesajul, care a fost distribuit de 2.000 de ori, prin care îndemna autoritățile să elimine barierele, i-a adus faima pe Twitter.

Primele revolte postate pe rețeaua socială datează de la începutul anului 2017, când a scris că este de muncitorii de salubritate, care fac zgomot în fiecare dimineață și îl stropesc cu apă rece.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Chiar dacă avea doar 6 urmăritori atunci, mesajul său a ajuns la primarul Parisului, Anne Hidalgo, care și-a cerut scuze și i-a oferit un nou sac de dormit.

”Twitter nu este o armă, dar este puternic”, a declarat bărbatul.

Totodată, pe Twitter, omul solicită ajutorul urmăritorilor săi de câte ori are nevoie, iar de Crăciun și Revelion, un binefăcător i-a lăsat cheile de la apartamentul său și i-a oferit haine și pantofi, pe care i-a împărțit cu alții.

”Dimineața primes mesaje cu ”Bună, Christian”, iar seara cu ”Noapte bună”. Sună prostesc, dar aceste mesaje mici mă mișcă”, a declarat bărbatul.

De altfel, Page se consideră norocos în prezent: ”Orice se poate întâmpla. Cu norocul meu din prezent, ar trbeui să joc la Lotto!”.

Imaginile cu Christian Page pot fi văzute aici.


VIDEO/Cum arată o oră de matematică atunci când înlocuiești tabla cu cretă cu calculatorul. Ministerul Educației a aprobat primul auxiliar digital


FOTO: NORTH FOTO

Close
Închide
  Close