De Monica Stan,

Teodora Nectaria este a treia fiică din cele patru ale familiei Şerbănescu. Micuţa s-a născut pe 5 noiembrie 2013 cu o boală rară de piele, numită nev congenital melanocitic gigant cu leziuni satelite. Problema cea mai gravă este că afecţiunea de care suferă Teo prezintă risc de melanom şi melanoză neurocutanată şi, în unele cazuri, în funcţie de zona afectată, pot apărea tumori ale coloanei vertebrale sau chiar tumori cerebrale.

În aprilie 2014, la numai 5 luni şi jumătate, ea a suferit prima intervenţie chirurgicală de expansiune a pielii, iar la 8 luni, a doua operaţie de îndepărtare a nevului gigant din zona capului, a feţei şi a gâtului, cu rezecţia parţială a urechii. A treia operaţie de îndepărtare a nevului gigant de la ureche şi a altor sateliţi de pe corp, care prezentau risc de melanomă, s-a făcut în 2015. Un an mai târziu, copila a suferit o a patra operaţie. Toate intervenţiile chirurgicale au fost făcute la spitalul NorthShore Medical Health System, din Chicago, America. Şi asta pentru că, încă din primele zile de viaţă ale micuţei, mămica a căutat pe internet cel mai bun medic pentru puiul ei. Şi l-a găsit tocmai în îndepărtata Americă. Însă rezultatele celor patru intervenţii de până acum i-au demonstrat femeii că a făcut cea mai bună alegere pentru micuţa Teodora. Şi, mai mult decât atât, de fiecare dată, a plătit doar o parte din costul total al unei operaţii.

“Dr. Bauer nu este doar un chirurg extrem de bun în meseria pe care a ales să o facă, ci este şi un om cu un suflet extrem de mare. Spun asta pentru că de fiecare dată ne-a ajutat şi ne-a redus enorm costurile intervenţiilor pe care le-a suferit Teo. Şi a avut această posibilitate pentru că în America, fiecare spital are o fundaţie care acoperă o parte din aceste costuri, ceea ce s-a întâmplat şi în cazul fiicei mele. Astfel, de la 100.000 de dolari, noi am plătit în jur de 20.000 de dolari. Cea de-a cincea operaţie, pe care urmează să o facem pe 28 iunie, costă 22.000 de dolari la care se mai adaugă şi costurile biletelor de avion, cazarea şi mâncarea pentru perioada în care vom sta acolo. Asta înseamnă că trebuie să strângem în jur de 30.000 de dolari pentru următoarea etapă”, ne-a mărturisit mama copilei de 4 ani.

Urmează şi alte intervenţii chirurgicale

Până la vârsta de 8 ani, Teodora va trebui să îndure mai multe operaţii de transplant de piele şi reconstrucţie a urechii drepte, de îndepărtare a nevilor sateliţi, pentru a preveni apariţia melanomului, care în cazul ei, având o vârstă atât de mică, este extrem de greu de tratat. Pentru a-şi ajuta fiica, Georgiana Şerbănescu pune deoparte fiecare bănuţ. Mai mult decât atât, femeia face brăţări cu pietre semipreţioase şi le vinde în încercarea de a strânge suma necesară următoarei intervenţii chirurgicale. Şi, pe lângă acest lucru, mămica lui Teo trage din răsputeri şi la locul de muncă, pe care nu-l poate abandona sub nici o formă, mai ales acum când este nevoită să-şi crească singură cele patru fete.

Familia micuţei face un apel la bunăvoinţa dumneavoastră pentru a o ajuta pe Teo să se facă bine. “Fiecare bănuţ va constitui un real suport şi un pas înainte spre vindecarea ei!”, adaugă Georgiana.

Cine doreşte să o ajute pe copiliţa de 4 anişori, poate dona 2 euro prin SMS la numărul 8828, cu textul «Teodora». Pentru sume mai mari se pot face donaţii în conturile Fundaţiei Ringier.

Reacția tranșantă a Simonei Halep! Ce a deranjat-o foarte tare: 'o nesuferită...'
GSP.RO

Reacția tranșantă a Simonei Halep! Ce a deranjat-o foarte tare: 'o nesuferită...'